Crème de cassis

seasons

2 oktober 2009

Crème de cassis is een sterke drank op basis van zwarte bessen. Voor een traditionele kir wordt deze drank aangelengd met witte wijn. Op een koele, donkere plaats blijft deze crème de cassis zeker een jaar goed. Voor circa 1,5 liter

  • 450 g zwarte bessen
  • 450 g witte kristalsuiker
  • 570 ml brandewijn of cognac
  • enkele toppen van zwartebessentwijgjes met jong blad

Ris de bessen van de steeltjes en prak ze met een vork. Je hoeft niet de kroontjes te verwijderen. Doe de geprakte bessen samen met de overige ingrediënten in grote weckpotten of potten met schroefdeksel. Zet ze op een zonnige vensterbank. Roer het mengsel tweemaal per week om en draai de potten daarna een slag. Laat het mengsel zo een maand staan. Zeef de likeur en schenk hem in flessen.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht