Citroengras-kokosijs

seasons

16 december 2010

Nagerecht voor 4 personen Nodig

  • 8 stengels citroengras
  • 300 milliliter dikke kokosmelk
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 110 gram fijne tafelsuiker
  • 200 milliliter slagroom
  • 4 eetlepels gedroogde kokos

Bereiding Snijd 4 stengels citroengras doormidden en kneus ze met een deegroller. Doe de kokosmelk met het citroengras in een pannetje. Breng aan de kook en neem dan van het vuur. Laat het mengsel circa 30 minuten intrekken. Doe de eieren, eidooier en de suiker in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pannetje met zacht kokend water en klop 3-4 minuten met een garde of tot het mengsel dik en licht is. Neem van het vuur en klop nog 3-4 minuten of tot het afgekoeld is. Klop de room tot zachte pieken en schep er het eimengsel doorheen. Neem de citroengras uit het pannetje en schep de afgekoelde kokosmelk door het room-eimengsel. Giet het mengsel in een schaal en laat in 4-6 uur bevriezen. Roer regelmatig om of maak er ijs van in een ijsmachine. Schep 12 kleine bolletjes van het ijs en laat ze in de vriezer weer bevriezen. Steek telkens door 3 bolletjes een stengel citroengras en besprenkel met wat gedroogde kokos

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht