Christmaspudding-ijs

seasons

01-10-2009 13:32:11

Voor 4-6 personen Ingrediënten:

  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • 25 gram glacé kersen
  • 2 eetlepels geglaceerde sinaasappelschil in blokjes
  • 50 gram gemengd gedroogd rood fruit (AH excellent)
  • sap en rasp van 1 sinaasappel
  • 4 eetlepels rum (+ 2 extra eetlepels voor de slagroom)
  • 2 eetlepels port
  • 2 theelepels piment
  • 220 milliliter volle melk
  • 110 milliliter crème fraîche
  • 175 gram suiker (+ 1 eetlepel voor de slagroom)
  • 4 eierdooiers
  • 15 gram cacaopoeder
  • 175 gram Nutella
  • hulsttakje
  • 100 milliliter slagroom

Vermeng de abrikozen, de glacé kersen, de sinaasappelschil, het gemengde gedroogde rode fruit met het sap en rasp van de sinaas-appel, de rum, de port en de piment en laat minstens 4 uur, maar het liefst 1 nacht weken. Doe de melk, crème fraîche en 110 gram suiker in een pan en breng tot aan het kookpunt. Klop intussen met een mixer de eierdooiers met de rest van de suiker en het cacaopoeder schuimig. Giet al roerend het melkmengsel in de kom met het eimengsel. Giet alles weer in de pan en breng al roerend weer tegen de kook aan. Blijf roeren tot het mengsel dikker wordt (circa 10 minuten). Giet het mengsel door een zeef in een kom en roer er de Nutella door tot een egaal mengsel ontstaat. Laat helemaal afkoelen. Draai er in een ijsmachine ijs van en voeg als het ijs dik begint te worden, er dan het -ge-droogde fruitmengsel door. Laat nog even draaien tot alles goed vermengd is en schep het ijs dan in een ronde kom en laat nog circa 2 uur helemaal bevriezen. (Of giet het mengsel in een diepvriesdoos en schep elk half uur door. Schep er als het ijs dik begint te worden, dan het -ge-weekte, gedroogde fruitmengsel door en doe het over in een kom.) Sla de slagroom stijf met de suiker en de rum. Garneer met een hulsttakje met bessen en geef er de rumslagroom bij.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!


Meer Nagerecht