Bubbly cranberry cocktail

seasons

2 oktober 2009

Bruisende cranberry cocktail. Voor 6-8 personen Cranberry’ s zijn echte Amerikaanse bessen die in het najaar worden geoogst. Rauw zijn de prachtige rode bessen zuur en bitter, maar zodra ze met een beetje suiker worden gekookt, smaken ze heerlijk. Meestal wordt er van cranberry’s een compote gemaakt bij het vlees, wij maakten nu eens een feestelijke cocktail van dit echte Thanksgiving-ingrediënt. Ingrediënten

  • 300 gram verse cranberry’s
  • 2 dunne plakjes verse gemberwortel
  • circa 250 gram witte basterdsuiker
  • 1 sinaasappel
  • 50 milliliter sinaasappellikeur
  • 6-8 takjes verse munt
  • 1 fles champagne

Houd per persoon 2 mooie cranberry’s achter. Breng in een pan de rest van de cranberry’s met de plakjes gember en 300 milliliter water aan de kook. Laat de cranberry’s 5-8 minuten zachtjes koken tot ze gaar zijn en openbarsten. Maak een stuk kaasdoek of een schone theedoek vochtig en leg deze in een zeef. Hang de zeef boven een maatbeker of een kom. Schenk de cranberrymassa in de zeef en laat het geheel 2-3 uur uitlekken. Meet het uitgelekte sap af en voeg anderhalf keer zoveel suiker toe. Roer tot alle suiker helemaal is opgelost. Pers de sinaasappel uit en roer het sap en de likeur door de cranberrysiroop. Tot zover kan de cocktail worden voorbereid. Schenk in champagneflûtes een laagje cranberrysiroop. Leg de cranberry’s erin en zet in elk glas een takje munt. Vul de glazen aan met champagne en serveer direct.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overig