Bruinebonensoep met droge worst

seasons

22 March 2010

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1/2 knolselderij
  • 1 winterwortel
  • 2 preien
  • 4 saucijsjes
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 blikken bruine bonen
  • 2 kruidnagels
  • 1 glas Fries bier
  • 1 bosje bladselderij, fijngehakt
  • 200 gram magere spekblokjes
  • peper
  • zout
  • 1 Friese droge worst

Bereiden: Pel en snipper de uien. Maak de knolselderij en winterwortel schoon en snijd ze in blokjes. Maak de preien schoon en snijd ze in ringen. Knijp het vlees uit de saucijsjes. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui met de knolselderij, de wortel en de prei op een halfhoog vuur al omscheppend 5 minuten. Voeg het worstvlees met de tomatenpuree toe en bak nog ongeveer 5 minuten. Doe de bonen met 1 liter water, het vleesmengsel, de kruidnagels, het bier en de helft van het bosje selderij in een soeppan en laat circa 1 uur koken. Bak de spekblokjes in een droge koekenpan knapperig uit. Breng de soep op smaak met peper en zout. Snijd de Friese droge worst in plakjes en roer ze op het laatste moment samen met de spekblokjes door de soep. Garneer met de rest van de bladselderij.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overig