Bosuitjes en mozzarella in salsa verde

seasons

26 October 2010

Voorgerecht voor 4 personen Nodig

  • 16 bosuitjes of stoneleeks
  • 1 bosje platte peterselie
  • ½ bosje basilicum
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 theelepel kappertjes
  • 2 kleine augurken
  • 2 theelepels witte wijnazijn
  • rasp van ½ citroen
  • 150 milliliter extra vierge olijfolie
  • 4 ansjovisfilets
  • 12 kleine bolletjes mozzarella

Bereiding Spoel de bosuitjes goed af en snijd de worteltjes en het topje van het groen er van af. Kook de bosuitjes in een klein beetje water met zout in circa 3 minuten gaar. Draai alle andere ingrediënten behalve de mozzarella in een keukenmachine tot een grove saus. Leg de bosuitjes met de mozzarella in een mooie schaal en giet er de salsa verde over. Laat alles circa 1 uur intrekken. Lekker met ciabatta.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overig