Bietencappucino

seasons

20 oktober 2009

Voor 6 borrelglaasjes Ingrediënten:

  • 20 gram boter
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • 250 milliliter gevogeltefond
  • 60 gram gekookte bietjes, in stukjes
  • 2 theelepels balsamico-azijn
  • 100 milliliter slagroom
  • 25 gram zachte geitenkaas

Verhit de boter in een pan en bak op een laag vuur de sjalotjes glazig. Voeg het gevogeltefond en de bietjes toe en kook 10 minuten zachtjes. Pureer de soep met een staafmixer en zeef eventueel nog. Roer er de balsamico-azijn door. Klop de slagroom stijf met de geitenkaas (chèvre doux). Vul 6 borrelglaasje voor ¾ met de bietensoep en lepel er voorzichtig het slagroommengsel op.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht