Aardbeien-rabarbersorbet

seasons

14-06-2010 14:54:32

Nodig:

  • 600 gram rijpe aardbeien
  • sap van 1/2 citroen
  • 500 gram rabarber, in kleine stukken
  • 250 gram suiker
  • kiwi, voor erbij

Bereiding Ontdoe de aarbeien van hun kroontjes. Pureer 350 gram aardbeien met het citroensap en wrijd de puree door een zeef. Kook in een pan met dikke bodem de stukjes rabarber in 1 deciliter water gedurende 10 minuten en pureer ze daarna. Roer er de suiker door en breng het mengsel aan de kook. Laat het 1 minuut doorkoken. Voeg de aardbeienpuree toe aan de rabarberpuree en laat het mengsel afkoelen. Doe het over in een platte (diepvries)bak en zet die vier uur in het vriesvak. Klop het mengsel daarbij elk halfuur los met een mixer in een mengkom. Snijd, vlak voordat u het ijs voor de laatste keer klopt, 150 gram aardbeien in kleine stukjes. Roer ze na het kloppen door het ijs. Doe het ijs ver in een bewaardoos, sluit hem af en zet hem tot gebruik in de vriezer. Serveer de sorbet met lekker veel verse aardbeien en stukjes frisse kiwi.

Nu in de winkel!

Meer Nagerecht