Na haar boek over avocado komt foodblogger Colette Dike met een kookboek geheel gewijd aan haar andere favoriet: de zoete aardappel. Wij probeerden haar recepten uit en vonden deze zo lekker dat we het recept graag doorgeven: zoete aardappel uit de oven met taleggio en truffel.
Zoete aardappel uit de oven belegd met taleggio en truffel
Borrelhapje voor ± 9 toastjes Bereiding ± 15 min.
Ingrediënten:
- 1 grote ronde zoete aardappel
- 2 el honing
- 2 el truffelolie
- 50 g amandelen
- 150 g taleggiokaas
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op grilstand.
- Snijd de zoete aardappel in plakken van ongeveer een ½ cm dik.
- Meng de honing met de truffelolie en smeer de zoete-aardappelplakken vervolgens in met de helft van het honing en truffelmengsel.
- Rooster de plakken in een broodrooster op de hoogste stand, in ongeveer 2 à 3 keer, totdat ze gaar en bruin zijn.
- Plet de amandelen fijn in een vijzel en meng deze met de rest van het honing-truffelmengsel.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de aardappelplakken.
- Beleg met de taleggiokaas, en vervolgens een flinke schep van het honing-truffelmengsel.
- Gril ongeveer 2 à 3 minuten totdat de kaas gesmolten is en begint te kleuren.
- Druppel voor het serveren eventueel wat extra truffelolie over de toastjes heen.

Ander recept proberen? Hier vind je al onze Seasons-recepten.
Zoete aardappel: kookboek
Colette Dike bedacht voor haar kookboek meer dan 30 originele en lekkere ontbijt-, lunch- en dinerrecepten met de zoete aardappel in de hoofdrol, van cheesecake tot lasagne en van frietjes tot chocolademousse. ‘Zoete aardappel’, Colette Dike, Becht €11, ISBN 9789023015314.