Zelf lekker koffie-ijs maken

Marene Hendriksen

18 mei 2019

koffie-ijs

Wist je dat zelf ijs maken heel gemakkelijk is? Sterker nog, je hebt er geeneens een ijsmachine voor nodig. Dit koffie-ijs is heerlijk om een keer te proberen. 

Ingrediënten

  • 375 ml verse slagroomkoffie-ijs
  • 250 ml gecondenseerde volle melk
  • 1,5 el koffielikeur
  • 2 espressokopjes sterke espresso

Bereiding

  1. Zet twee espressokopjes en laat het goed afkoelen.
  2. Doe vervolgens de slagroom, gecondenseerde melk en likeur in een kom en klop het mengsel met een handmixer in ca. 5 min. stijf.
  3. Voeg nu de espresso toe en schep nog goed door het mengsel heen.
  4. Schep het mengsel vervolgens in een diepvriesbak van ongeveer 1 liter.
  5. Maak het mengsel glad met de achterkant van een lepel en doe de deksel er goed op.
  6. Zet de diepvriesbak in de vriezer en laat minimaal 10 uur afkoelen.

Het ijs blijft ongeveer één maand goed.

Lees ook:

Heerlijke aardbeienijstaart met basilicum  IJswafels van peer en rozemarijn als fris tussendoortje  Yoghurtijs met aalbessen Fruitijs in 5 minuten Carpaccio van kaki, kaneelijs in zwarte sesam en anijssaus

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht