Bietencarpaccio

Marloes Blom

27 augustus 2022

bietencarpaccio

Zoek je nog een kleurrijk voorgerecht – waarvoor je maar weinig ingrediënten nodig hebt? Check deze prachtige kleurrijke bietencarpaccio, uit het boek ‘Vegan rainbowfood’ van Jason Tjon Affo.

Jason over dit gerecht:

“Spoiler alert: het is geen echte vleescarpaccio. Wél een heerlijke bietensalade. Deze prachtige bieten gebruik ik vaak om gerechten meer kleur te geven, maar nu is de tijd gekomen dat ze hun eigen gerecht krijgen. De simpele marinade gaat hand in hand met de zoete en licht aardse smaak van deze prachtige antioxidantenbommetjes.”

Bietencarpaccio

Voorgerecht of lunch | 2-4 personen | Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 grote chioggia biet
  • 1 grote gele biet
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 tl appelciderazijn
  • 1⁄4 tl zout
  • 1⁄2 tl versgemalen zwarte peper
  • 50 g walnoten, grof gehakt
  • 100 g plantaardige feta, in blokjes of verkruimeld
  • 15 g basilicum, eventueel in reepjes
bietencarpaccio

Bereiding

  1. Gebruik een mandoline of scherp mes om de bieten in dunne plakjes te snijden. Doe ze in een kom en voeg de knoflook, olijfolie, het citroensap, de azijn, het zout en de zwarte peper toe.
  2. Verhit een pan op middelhoog vuur en bak de wal- noten tot ze een beetje beginnen te bruinen. Haal uit de pan en laat even afkoelen.
  3. Schik de bieten op een serveerschaal en garneer met de walnoten, plantaardige feta en basilicum.

Tip: Voor wat extra pit kun je wat in ringetjes gesneden chilipeper toevoegen.

CREDITS: TEKST, STYLING & FOTOGRAFIE  JASON TJON AFFO

Vegan rainbow food. 60 kleurrijke recepten

Na het succes van ‘Vegan soul food’ én ‘Vegan party food’ is Jason Tjon Affo terug met ‘Vegan rainbow food’. In dit kleurrijke vegan kookboek leer je gezond te koken met alle kleuren van de regenboog. Door verschillende ingrediënten te gebruiken die allemaal van nature een andere kleur hebben, laat Jason zien hoe je zoveel mogelijk voedzame voedingsstoffen binnenkrijgt, en dat in één gerecht. Zo wordt jouw vegan maaltijd niet alleen voedzaam, maar ook superlekker. Van de ultieme rainbow sushibowl tot een overheerlijke matchacake: elk recept laat gegarandeerd de zon schijnen op je bord. ‘Vegan rainbow food’ is daarom een onmisbaar kookboek voor iedereen die overheerlijk en kleurrijk vegan eten wil ontdekken. Jason Tjon Affo staat bekend om zijn unieke en kleurrijke recepten en fotografie, die hij toont op zijn blog en Instagram ‘The Indigo Kitchen’. ‘Vegan soul food’ werd bekroond tot het beste vegan kookboek van het jaar 2020 door LekkerVega. ‘Vegan rainbow food’ is zijn derde boek.

Jason Tjon Affo | Vegan rainbow food | Becht | € 25,99 | Meer info via becht-boeken.nl, bestellen kan ook bij je plaatselijke boekhandel.

Ook lekker met bietjes

En had je deze kleurrijke wortelpancakes, ook uit ‘Vegan rainbowfood’, al gezien…. ?

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Recepten