Smashed avocado en zacht eitje met ansjoviskruim

Anne Bonthuis

31 August 2017

Foodblogger Colette Dike is ‘verliefd op de avocado’ en wijdt haar kookboek compleet aan de groene vrucht. Zij deelde eerder al haar lekkere recept voor frisse avocadotartaartjes met coquilles met ons, en vandaag laat ze zien hoe je van een simpele boterham met avocado iets bijzonders maakt! Smashed avocado en zacht eitje met ansjoviskruim Ontbijt- of lunchgerecht voor 1-2 personen Bereiding: ± 15 min.

Ingrediënten:
  • 1 avocado
  • 2 eieren
  • 4 kleine bruine boterhammen
  • eventueel cress
Nodig voor het kruim:
  • 2 el olijfolie
  • blikje ansjovisfilet (50 g) 50 g panko (15 el)
Bereiding:
  1. Kook de eieren halfzacht (ongeveer 6 min.).
  2. Bereid de toast in een koekenpan: bestrijk het brood aan beide kanten goed met olijfolie en bak het aan beide zijden tot de toast donkerbruin is.
  3. Smelt de ansjovisfilets in een pan in de olijfolie.
  4. Voeg wanneer deze gesmolten zijn de panko toe en bak totdat deze begint te kleuren.
  5. Snijd de avocado doormidden, haal de pit eruit en de schil eraf.
  6. Prak de avocado op de toast en leg de eitjes erop (gepeld en doormidden gesneden).
  7. Strooi er wat ansjoviskruim overheen.
  8. Voeg eventueel cress toe.
Speciaal voor Seasons-lezers

Colette Dike bedacht voor haar kookboek meer dan 30 originele en smaakvolle ontbijt-, lunch- en dinerrecepten met de groene vrucht in de hoofdrol, van avocadofrietjes tot een curry-zalmburger met avocado. Voor Seasons-lezers is het boek gesigneerd te bestellen via de Seasons-webshop. Alvast wat meer gerechten, die net kunstwerkjes lijken, bekijken? Ga dan naar Colettes instagramaccount, waar ze al meer dan 100.000 volgers heeft. ‘Avocado’, Colette Dike, Becht € 11, ISBN 9789023014966.


Gratis voor jou



Meer Lunchgerecht