Saffraanpolenta met mascarpone en Parmezaanse kaas

Marloes Blom

2 December 2019

polenta

Het is iets wat je niet elke dag maakt: polenta. Maar het is eigenlijk heel simpel. Deze saffraanpolenta met mascarpone en Parmezaanse kaas is om te smullen zo lekker. Feestelijk voor de kerst! Maar ook ervoor en erna het perfecte comfortfood

Saffraanpolenta met mascarpone en Parmezaanse kaas

Bijgerecht voor 4-6 personen | ± 20 min.

Ingrediënten

  • 2 el boter
  • 1⁄2 g saffraan (± 10 draadjes)
  • 125 g snelkookpolenta
  • 800 ml kokend water
  • zout
  • 100 g mascarpone
  • 25 g geraspte Parmezaanse kaas

polenta

Bereiding

  1. Smelt de boter in een ruime steelpan. Bak de saffraan even aan. Voeg al roerend de polenta, het kokend water en een flinke snuf zout toe.
  2. Laat ± 5 min. (of volgens de aanwijzingen op de verpakking) zachtjes koken, waarbij je blijft roeren, tot het romig en gaar is.
  3. Voeg de mascarpone en de helft van de Parmezaanse kaas toe en roer door.
  4. Bestrooi bij het serveren met de resterende Parmezaanse kaas en laat er een klontje boter bovenop smelten.

CREDITS: RECEPTUUR SUSANNA FYRING LIEDGREN | BEWERKING DOSIA BREWER | FOTOGRAFIE SUSANNA BLÅVARG. Meer heerlijke inspiratie voor het kerstdiner vind je in editie 12 van Seasons. Nu verkrijgbaar in de winkels en de webshop!


Gratis voor jou



Meer Bijgerecht