Bijzonder recept: eendencurry met vanille

Marjolein ter Braak

27 juni 2023

eendencurry

Curry met een zoete twist. De eendencurry voor vier personen maak je in 45 minuten. De twist zit ‘m in de toevoeging van vanille. Want door iets toe te voegen wat haaks op het gerecht lijkt te staan, ontstaat er juist magie.

Hoofdgerecht voor 4 personen 45 min. + 5 min. rusten

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 2 rode uien, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 3 cm gemberwortel, fijngeraspt
  • 4 takjes tijm, blaadjes gerist
  • 2 tl kurkumapoeder
  • 2 tl korianderpoeder
  • 1⁄2 tl komijnpoeder
  • 3 kruidnagels
  • 1 blik cherrytomaatjes (400 ml)
  • 1 pot gevogeltebouillon (400 ml)
  • 1 vanillestokje, in de lengte opengesneden, merg eruit geschraapt sap en rasp van 1 (bio)limoen
  • 300 g notenrijst
  • 4 eendenborsten, canettes
  • 2 el geraspte kokos
eendencurry

Zo maak je de eendencurry

  • Verwarm de olie in een braadpan op laag vuur. Voeg de uien, knoflook en gemberwortel toe en bak 10 min. zachtjes. Voeg de tijm en specerijen toe en bak 5 min. mee. Voeg dan de cherrytomaatjes, bouillon en het vanillemerg met het -stokje toe en laat alles zachtjes op laag vuur trekken. Roer regelmatig.
  • Bereid intussen de rijst volgens de beschrijving op het pak.
  • Snijd de eendenborsten op het vel kruislings in tot net niet op het vlees. Zo kan het vet makkelijker uitsmelten tijdens het bakken.
  • Verhit een koekenpan op halfhoog vuur en leg de eendenborsten met ingesneden vel naar beneden in de hete pan en bak ze 8-10 min. op matig vuur. Bestrooi met zout en peper, keer ze om en bak ook deze andere kant mooi bruin in 3-4 min. Het vlees mag nog echt rosé zijn vanbinnen.
  • Laat de eendenborsten afgedekt met aluminiumfolie op een plank 5 min. rusten, het gaart dan ook nog iets door.
  • Snijd de eendenborst in plakken en voeg toe aan de curry.
  • Serveer de curry met de notenrijst en garneer met kokosrasp.

Ander gerecht? Hier vind je alle Seasonsgerechten.

TEKST JACQUES HERMUS FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR RECEPTEN EN BEREIDING MISTER KITCHEN ASSISTENT MARLEEN PEETERS STYLING CYN FERDINANDUS PRODUCTIE DELICIOUS

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht