Pittige mosselen met kokosmelk

seasons

22-10-2013 06:25:16

mosselen kokosmelk pittig

mosselen kokosmelk pittigIn dit gerecht zijn heerlijke invloeden uit Thailand en Vietnam te proeven. Het zijn smaken die veel in de Nieuw-Zeelandse keuken zijn terug te vinden. Vissaus, citroengras, basilicum en koriander geven de mosselen een lekkere dosis pit. Met kokosmelk als milde basis. Pittige mosselen met kokosmelk Voorgerecht voor 4, of hoofdgerecht voor 2 personen Ingrediënten: – 1 kilo mosselen – stukje gember van circa 2 centimeter – 1 sjalotje – 1 teentje knoflook – 1 rode peper – 1 stengel citroengras – ½ bosje basilicum – ½ bosje koriander – 250 milliliter dikke kokosmelk – 2 eetlepels vissaus (of naar smaak) – sap en rasp van 1 limoen (+ extra om te garneren) Bereiding: • Maak de mosselen schoon en verwijder exemplaren die na een ferme tik niet dichtgaan. • Rasp de gember, snipper het sjalotje en pers het teentje knoflook uit. • Snijd dunne ringetjes van de rode peper en 
het citroengras. • Houd wat mooie blaadjes apart en hak de rest van de basilicum en koriander grof. • Doe dit allemaal in een (mossel)pan en giet er de kokosmelk bij. • Roer er de vissaus en het sap en de helft van de limoenrasp bij. • Breng aan de kook en schep er de mosselen op. Laat ze met het deksel op de pan in 6-8 minuten gaar worden. • Schud halverwege even door. De mosselen zijn klaar als de schelpen open zijn. • Verdeel de mosselen over 4 borden en schep er 
wat van het kokosvocht bij. • Garneer met koriander, basilicum, de rest van 
de limoenrasp en een paar extra partjes limoen. • Geef pandanrijst bij de mosselen als deze als hoofdgerecht worden geserveerd. Tekst en recepten Dosia Brewer Fotografie Jeroen van der Spek Styling Désiréé van Dijk Bereiding Sander de Ponti

Nu in de winkel!

Meer Recepten