Piroshki: abrikozenpasteitjes

seasons

10-12-2014 09:24:46

Abrikozen en een snufje nootmuskaat maken de Piroshki (letterlijk: deegpakketjes) zacht en zoet. piroshki Zoet | Voor circa 10 stuks | Ingrediënten

  •  100 gram bloem
  • snufje zout
  •  60 gram boter
  •  1 eidooier
  •  50 milliliter zure room
  •  1 ei, losgeklopt
  •  250 gram gedroogde abrikozen
  •  snufje nootmuskaat
  •  1 eetlepel suiker + extra om te bestrooien

folk hr 1 Bereidingswijze

  1.  Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2.  Doe de bloem, boter, eidooier, zure room en het zout in de kom van een keukenmachine en puls net zo lang tot er een bal ontstaat. Voeg een scheutje ijskoud water toe als het deeg te kruimelig blijft.
  3.  Duw de bal plat en verpak hem in huishoudfolie. Laat 30 minuten in de koelkast koud worden.
  4.  Snijd de abrikozen in stukjes en doe ze in een pannetje met een laagje water. Breng aan de kook en laat met het deksel op de pan circa 10 minuten zachtjes koken.
  5. Giet af, pureer en breng op smaak met wat nootmuskaat en suiker. Laat helemaal afkoelen.
  6.  Rol het deeg uit tot circa 3 mm dik. Steek er met een ronde vorm of een groot glas rondjes van circa Ø 10 cm uit.
  7.  Vorm een bal van de restjes, rol deze uit en steek er weer rondjes uit. Ga zo door tot het deeg op is.
  8.  Verdeel de abrikozenvulling in hoopjes in het midden van de deegrondjes. Vouw ze dubbel en knijp goed dicht. Maak een mooi patroontje in het randje. Leg de piroshki op een met bakpapier bekleed bakblik en schuif ze in het midden van de oven.
  9.  Verlaag de temperatuur naar 180 °C en bak de piroshki in 15 tot 20 minuten lichtbruin en gaar.

  dreamstime_xxl_40250105   Receptuur en bereiding Dosia Brewer | Fotografie Eric van Lokven, Rob van der Vet  | Styling Jet Krings |

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!

Meer Overige recepten