Pancetta frittata met daslook

Marene Hendriksen

20 maart 2019

frittata

De pancetta frittata met daslook is net zo smakelijk als dat hij klinkt! De daslook in combinatie met de geraspte parmezaan en de pancetta is een echte smaaksensatie. Serveer tijdens de lunch of lekker als bijgerecht. Wij delen het recept met jullie.  Lunch- of brunchgerecht voor 4 personen ± 30 min. Van dit familielid van de ui, knoflook, bieslook en prei kun je zowel het blad, de bloemen, het bolletje en de groene zaadjes eten. De bol heeft een stevige knoflooksmaak, de blaadjes en zaadjes zijn wat milder en de bloemetjes hebben slecht een subtiel knoflooksmaakje. Benieuwd naar andere recepten met daslook? In de nieuwste Seasons nummer 3 2019 delen wij er genoeg. Lekker!

Ingrediënten

  • 8 stuks hele daslook
  • 4 stuks daslook met bolletje, in dunne reepjes
  • 1 el olie
  • 115 g pancetta, in blokjes gesneden
  • 5 eieren (maat L) + 2 eiwitten (maat L)
  • 120 ml slagroom
  • 25 g geraspte Parmezaan + extra om te bestrooien
  • zout
  • peper

Ook nodig: een ovenbestendige koekenpan frittata frittata

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.* Verhit dan de helft van de olie in een koekenpan van ± 25 cm ø en bak de in reepjes gesneden daslook en de pancetta al omscheppend goudbruin.
  2. Klop vervolgens de eieren, eiwitten, slagroom, Parmezaanse kaas en zout en peper los in een kom. Schenk het eimengsel in de pan met daslook en pancetta. Zet nu de koekenpan in de oven en bak de frittata in ± 15 min. goudbruin.
  3. Verhit intussen in een andere pan de rest van olie en bak de rest van de daslook al omscheppend goudbruin.
  4. Snijd dan de frittata in parten en serveer met de gebakken hele daslook en Parmezaanse kaas erbovenop.

PRODUCTIE TAVERNE AGENCY, HOUSE OF PICTURES FOTOGRAFIE (CULINAIR) ELLEN SILVERMAN EN (LIFESTYLE EN STYLING) ANNA KERN EN SANNA FYRING LIEDGREN

Lees ook:

Smakelijke preitaart met een beetje geitenkaas Lekkere zonnebloemmuffins met kokoschips Recept: tomatensoep met rivierkreeftjes en chorizo Pompoen-appeltaart met kaneel-calvados-room

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Lunchgerecht