Paddenstoelsalade met spinazie

Linde Verhulst

21 april 2018

paddenstoelsalade

Het begint op de zonnige heuvels bij Venetië, waar druiven groeien voor de kostbare smaakmaker Asperum. Een siroop die lijkt op balsamico, maar het niet is. Jarenlang gerijpt in houten vaten om ten slotte elk gerecht tot een feest te maken. Net als deze paddenstoelsalade met spinazie. 

Paddenstoelsalade met spinazie

Voorgerecht of lunchgerecht voor 4 personen. De bereidingstijd is ± 15 minuten.

Ingrediënten

  • 400 g cantharellen
  • 2½ el olijfolie extra vergine
  • 1 tl verse tijmblaadjes
  • 1¼ el balsamico (15 jaar gerijpt) of Asperum IV
  • 500 g spinazie, gewassen
  • 200 g blauwe kaas (bijv. gorgonzola of stilton)
  • 2 tl balsamico (30 jaar gerijpt) of Asperum

Bereiding

  1. Maak de cantharellen schoon met een borsteltje of een vochtigepaddenstoelsalade doek. Zorg dat al het zand is verwijderd.
  2. Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de paddenstoelen op hoog vuur ± 5 min. met de tijmblaadjes. Doe er de 15 jaar gerijpte azijn bij en neem van het vuur.
  3. Verdeel de spinazie over de kommen.
  4. Schep er de paddenstoelen over.
  5. Verkruimel er de kaas boven.
  6. Klop een sausje met de rest van de olie, de 30 jaar gerijpte azijn, peper en zout.
  7. Schep door de salade en serveer meteen.

Alle uitvoeringen van Asperum zijn te koop via midolini.com/shop Dit gerecht is heerlijk met de reguliere Asperum en Asperum IV. Als dat niet voorhanden is, kan zoete balsamico een goede vervanger zijn. Fotografie Scatà | Bewerking recepten Dosia Brewer  BewarenBewaren


Meer Lunchgerecht