Paasrecept: dit zijn 5 voltreffers

Linde Verhulst

03-03-2018 05:04:00

paasrecept

Hier vind je vijf keer een paasrecept dat een groot succes was de afgelopen jaren. Zo maak je de paastafel dit jaar extra bijzonder en maak je indruk op je gasten. 

5x een paasrecept om indruk mee te maken

Broodje ei op zijn paasbest

Ingrediënten

  • 4 grote harde broodjes
  • ½ bosje bieslook + extra om te garneren
  • 2 el crème fraîche
  • 4 grote eieren
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd het kapje van de broodjes en verwijder net zoveel broodkruim als nodig is om ruimte te maken voor een ei.
  3. Zet de broodjes op een bakplaat bedekt met bakpapier.
  4. Bestrooi de binnenkant met zout en peper en verdeel er de helft van de kruiden en crème fraîche over.
  5. Breek voorzichtig een ei in elk broodje.
  6. Verdeel er de rest van de kruiden en crème fraîche over en bestrooi met zout en peper.
  7. Bak de broodjes in het midden van de oven 20-25 min. of tot het ei gaar is.
  8. Bak de laatste 5 min. ook de kapjes van de broodjes mee.
  9. Serveer de broodjes met de kapjes en bestrooi eventueel met wat Parmezaanse kaas.
  10. Garneer met bieslook.

paasrecepten

Bladerdeegkransjes

Ingrediënten

  • 1 pakje diepvries roomboterbladerdeeg
  • 150 g waterkerst + extra om te garneren
  • 100 g blanke amandelen, geroosterd
  • 60 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 flinke teen knoflook, grof gehakt
  • 150 ml olijfolie, extra vergine
  • Zout en versgemalen peper
  • 10 zachtgekookte eieren, gepeld + 1 losgeklopt ei

Bereiding

  1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  2. Doe intussen de waterkers, 60 g amandelen, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie in de kleine kom van een keukenmachine en hak tot een grove pasta.
  3. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C.
  5. Schep telkens 1 theelepel waterkerspesto in het midden van elk plakje bladerdeeg.
  6. Leg er een ei op en vouw 2 hoeken van het bladerdeeg naar elkaar toe en druk het goed vast.
  7. Leg de pakketjes in de vorm van een krans op een bakblik bekleed met bakpapier. *De pakketjes moeten goed tegen elkaar liggen, zodat zij aan elkaar vastbakken.
  8. Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei.
  9. Bak de krans in het midden van de oven in ±25 min. gaar.
  10. Rooster intussen in een droge koekenpan de rest van de amandelen lichtbruin.
  11. Schep wat van de pesto door de rest van de waterkers.
  12. Serveer de krans met de aangemaakte waterkers en garneer met de amandelen.

paasrecepten

Hartige taartjes gevuld met ricottaspinazie

Ingrediënten

  • 80 g ijskoude boter + extra om in te vetten
  • 150 g bloem
  • Zout
  • 500 g spinazie
  • ½ eetlepel boter
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 400 g ricotta
  • 1 eetlepel pijnboompitten, geroosterd
  • 1 ei
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 100 g feta, verkruimeld

Bereiding

  1. Snijd de boter in blokjes en wrijf deze met bloem en het zout snel tussen de vingers tot een kruimelig geheel.
  2. Voeg één tot twee eetlepels ijskoud water toe en vorm snel tot een bal. Dit kan ook in een keukenmachine worden gedaan.
  3. Druk de bal tot een platte schijf en laat deze afgedekt in de koelkast dertig minuten rusten.
  4. Rol het deeg uit en bekleed er vervolgens de vormpjes mee.
  5. Verwarm de oven voor op 180°C.
  6. Laat de spinazie in een grote koekenpan al roerbakkend slinken.
  7. Neem uit de pan en druk er in een zeef zo veel mogelijk water uit.
  8. Smelt de boter in een pan en bak de ui met de knoflook zachtjes in circa vijf minuten glazig.
  9. Hak de afgekoelde spinazie fijn en vermeng deze met de ricotta, het uimengsel, de pijnboompitten, het ei en de Parmezaan.
  10. Schep de vulling in de vormpjes en maak in het midden een ‘dooier’ van verkruimelde feta.
  11. Bak de taartjes in circa twintig minuten goed gaar.

Paaskoekjes met witte chocoladevulling en mango

Ingrediënten 

  • 300 g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 165 g zachte boter
  • 50 g suiker
  • 3 eidooiers
  • 25 g gedroogde mango
  • 100 g witte chocolade
  • Poedersuiker

Bereiding

  1. Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout in een grote kom.
  2. Klop in een andere kom met een elektrische mixer de boter met de suiker in vijf minuten licht en romig.
  3. Voeg al kloppend één voor één de eidooiers toe.
  4. Voeg de helft van het bloemmengsel toe en klop tot alles is opgenomen.
  5. Kneed met de hand snel de rest van het bloemmengsel erdoor.
  6. Vorm een platte schijf van het deeg, wikkel het in huishoudfolie en laat circa één uur in de koelkast rusten.
  7. Verwarm de oven voor op 180°C.
  8. Rol het deeg uit tot een lap van circa 1/4 cm dik en druk met een koekjessteker kleine eivormpjes uit de lap.
  9. Maak een bal van het overgebleven deeg en herhaal tot het deeg op is.
  10. Steek uit de helft van de koekjes een rond gat.
  11. Leg de vormpjes op een met bakpapier bedekt bakblik en bak de koekjes in het midden van de oven in circa tien minuten gaar, maar niet bruin.
  12. Neem ze uit de oven en laat ze op het bakblik een tijdje afkoelen.
  13. Snijd de mango in kleine stukjes.
  14. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Doe daarvoor de chocolade in een hittebestendige kom die op een pan past. Breng in de pan een laagje water aan de kook. Zet de kom op de pan. het water mag de kom niet raken.
  15. Doe een deksel op de kom en draai het vuur uit. Roer af en toe om tot de chocolade gesmolten is.
  16. Neem van het vuur en laat iets afkoelen.
  17. Neem telkens een flinke theelepel chocolade en smeer dat op de bovenkant van één koekje.
  18. Leg er een koekje met een gat bovenop en druk even iets aan.
  19. Bestrooi met de gedroogde mango en laat helemaal opstijven.
  20. Bestrooi met poedersuiker.

paasrecept  

Yoghurt-citroen-paascakes

Ingrediënten

  • 200 g zachte boter + extra om in te vetten
  • 200 g fijne tafelsuiker + extra om te bestrooien
  • 4 eieren
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • Rasp van 1 citroen
  • 3 eetlepels volle yoghurt
  • Extra nodig: paaseitjesbakblik (kookwinkel)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 185°C.
  2. Vet de vormpjes in met boter.
  3. Klop met een elektrische mixer de boter en suiker romig.
  4. Voeg er op lage snelheid één voor één de eieren bij.
  5. Klop er dan beetje bij beetje het bakmeel, de citroenrasp en de yoghurt door.
  6. Voeg eventueel nog een eetlepel yoghurt toe als het beslag te dik wordt.
  7. Verheel het beslag over de vormpjes. Vul ze tot circa driekwart.
  8. Bak de cakejes in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar.
  9. Als een satéprikker er droog uit komt, dan zijn ze klaar.
  10. Neem ze uit de vorm en bestrooi ze direct met extra tafelsuiker.

paasrecept

Lees ook…

5 heerlijke havermoutrecepten Bietenpannenkoekjes Top 5 recepten van 2017

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!


Meer Bijgerecht