Mascarpone toetje: dit zijn de lekkerste

Marjolein ter Braak

26 November 2023

Mascarpone toetje

Mascarpone in een dessert: het is zo lekker romig. En omdat wij wel houden van goeie comfortfood (zeker als het buiten vriest en we binnen de (hout)kachel aan hebben), zetten we hier de lekkerste mascarpone recepten op een rij die wij op onze site hebben gepubliceerd. Smakelijk!

Zuivelwonder

Mascarpone toetje, zeker als er wat te vieren valt, zetten we het op het menu. Mascarpone, de crème de la crème van de zuivelwereld, heeft zijn weg gevonden naar menig toetje, en terecht. Deze zachte kaas uit Italië met zijn onweerstaanbare romigheid vormt de basis voor verrukkelijke desserts. Tiramisu, lobbige cheesecake of luchtige mascarpone mousse, het zuivelwonder speelt de hoofdrol. Dus, als je op zoek bent naar een heerlijk mascarpone toetje of een nieuw mascarpone recept om je culinaire repertoire uit te breiden, hieronder vind je inspiratie.

Mascarpone toetjes: je kunt er alle kanten mee op

Tijdens de feestdagen is er niets zo feestelijks als verrukkelijke mascarponetoetjes. De zachte textuur en romige smaak van mascarpone vormen passen goed bij een feestelijk gevoel. Maar ook buiten het feestseizoen kun je goed een mascarpone toetje op de tafel zetten. Met toevoeging van seizoensgebonden ingrediënten zoals vers fruit, kruidige specerijen of een vleugje likeur, kunnen mascarponetoetjes moeiteloos worden aangepast aan het seizoen.

3 mascarpone recepten:

Recept 1: Brownies met mascarpone, kersen en walnoten (glutenvrij)

mascarpone toetje
 Rukmini Iyer | De zoete bakplaat. 75 verleidelijke recepten uit de oven | € 21,99 | Becht | Meer info becht.nl CREDITS: TEKST & FOODSTYLING RUKMINI IYER | FOTOGRAFIE DAVID LOFTUS

Chocola en kersen vormen een topduo – en deze brownies met mascarpone, kersen en walnoten zijn dan ook heerlijk. Het recept is van Rukmini Iyer, ‘koningin van de ovengerechten’. De brownies zijn glutenvrij, dus lekker luchtig. Én in de video vertelt Rukmini precies hoe ze dit mascarpone toetje maakt, ook heel handig. Hoe je de brownies maakt lees (en zie!) je hier.

Recept 2: Bessencrumbletaart met mascarpone

mascarpone toetje

Hmmmmmm crumble: alleen het woord klinkt al lekker als je het ons vraagt. Deze bessencrumbletaart is een lust voor het oog en ook best eens fijn: er komt geen oven aan te pas. Dat scheelt ook tijd in het maken van dit heerlijke mascarpone toetje. 25 minuten aan de slag en een uur opstijven. Zo maak je de bessencurmbletaart.

Recept 3: Mascarpone bessentaartje met Berries and Cream munt

mascarpone toetje

Een traktatie en bijna te mooi om op te eten: dit mascarpone toetje met Mentha ‘Berries & Cream’. Een compacte, lage muntsoort met slagroom- en bessengeur. Fijn gesneden is dit kruid heel lekker in sauzen, desserts, cocktails en over salades. Met dit mascarpone-recept maak je 4 bessentaartjes.

Liever een ander recept? Hier vind je alle Seasons-recepten.

OMSLAGBEELD: PEXELS


Gratis voor jouMeer Nagerecht