Mini-zandtaartjes met appel-rijstepap

Anne Bonthuis

01-11-2015 01:40:58

Zet de pannen dus maar vast klaar voor het imiteren van deze ‘smakelijke stillevens met appel en peer’. zureroomquote Nagerecht (12 stuks) | Bereiding circa 50 minuten en 25 minuten in de oven   Nodig Voor de rijstepap:

  • 100 gram rijst
  • 500 milliliter volle melk
  • 50 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • mespuntje saffraanpoeder
  • 1 eierdooier
  • 100 milliliter slagroom
  • 50 milliliter kokosmelk
  • 2 Elstar-appels

Zandtaartdeeg:

  • 100 gram bloem
  • 75 gram boter, in stukjes + extra om in te vetten
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 1 bekertje zure room
  • mespuntje zout

verder nodig: 12 muffinvormpjes, deegroller   _MG_4278   Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was de rijst met koud water en laat uitlekken.
  3. Breng de melk aan de kook.
  4. Voeg de rijst toe, roer goed door en voeg suiker, vanillesuiker en saffraanpoeder toe.
  5. Laat zachtjes 30 minuten koken en voeg dan de eidooier, slagroom en kokosmelk toe.
  6. Roer het mengsel goed door en laat nog 15 minuten heel zachtjes koken. Blijf roeren om aanbranden te voorkomen.
  7. Neem van het vuur en laat de pap iets afkoelen.
  8. Kneed voor het deeg bloem, boter, ei, vanillesuiker en basterdsuiker in een kom snel tot een bal.
  9. Laat 1 uur afgedekt rusten in de koelkast.
  10. Vet de vormpjes in met boter.
  11. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1 centimeter dik.
  12. Steek er met een ronde vorm cirkels uit die in de muffinvormpjes passen en bekleed de vormpjes ermee.
  13. Schil de appels en verwijder de klokhuizen.
  14. Snijd de appels in kleine blokjes en meng ze door de rijstepap.
  15. Vul de deegholtes met het rijstepapmengsel.
  16. Zet de taartjes in het midden van de oven en bak ze in circa 25 minuten gaar.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!


Meer Nagerecht