Mini-zandtaartjes met appel-rijstepap
01-11-2015 01:40:58
Zet de pannen dus maar vast klaar voor het imiteren van deze ‘smakelijke stillevens met appel en peer’. Nagerecht (12 stuks) | Bereiding circa 50 minuten en 25 minuten in de oven Nodig Voor de rijstepap:
- 100 gram rijst
- 500 milliliter volle melk
- 50 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- mespuntje saffraanpoeder
- 1 eierdooier
- 100 milliliter slagroom
- 50 milliliter kokosmelk
- 2 Elstar-appels
Zandtaartdeeg:
- 100 gram bloem
- 75 gram boter, in stukjes + extra om in te vetten
- 1 ei
- 1 zakje vanillesuiker
- 50 gram witte basterdsuiker
- 1 bekertje zure room
- mespuntje zout
verder nodig: 12 muffinvormpjes, deegroller Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Was de rijst met koud water en laat uitlekken.
- Breng de melk aan de kook.
- Voeg de rijst toe, roer goed door en voeg suiker, vanillesuiker en saffraanpoeder toe.
- Laat zachtjes 30 minuten koken en voeg dan de eidooier, slagroom en kokosmelk toe.
- Roer het mengsel goed door en laat nog 15 minuten heel zachtjes koken. Blijf roeren om aanbranden te voorkomen.
- Neem van het vuur en laat de pap iets afkoelen.
- Kneed voor het deeg bloem, boter, ei, vanillesuiker en basterdsuiker in een kom snel tot een bal.
- Laat 1 uur afgedekt rusten in de koelkast.
- Vet de vormpjes in met boter.
- Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1 centimeter dik.
- Steek er met een ronde vorm cirkels uit die in de muffinvormpjes passen en bekleed de vormpjes ermee.
- Schil de appels en verwijder de klokhuizen.
- Snijd de appels in kleine blokjes en meng ze door de rijstepap.
- Vul de deegholtes met het rijstepapmengsel.
- Zet de taartjes in het midden van de oven en bak ze in circa 25 minuten gaar.