Lentesalade met aardappels, asperges, eieren en groene kruiden

Rachel Vieth

12 juni 2025

Lentesalade

De basis van deze heerlijke lentesalade kun je de hele zomer door gebruiken; vervang in de zomer de asperges bijvoorbeeld door sperziebonen. Serveer lauwwarm of op kamertemperatuur.

Zo maak je de lentesalade

Voor 4 personen | 35 minuten

INGREDIËNTEN

  • 1 kg vastkokende aardappels
  • 4 eieren
  • 1 bosje groene asperges (ca. 350 g), gewassen
  • 250 g crème fraîche
  • 1 flinke scheut olijfolie
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 1 flinke tl mosterd
  • 1 flinke handvol verse groene kruiden: munt, bieslook en peterselie bijvoor- beeld, fijngehakt (houd wat blaadjes apart voor decoratie)
  • 3 lente-uitjes, gesneden
  • snuf zout en versgemalen zwarte peper

Ter decoratie:

  • wat bieslookbloemetjes (optioneel)

BEREIDING LENTESALADE

  • Schil de aardappels en snijd in blokjes. Kook ze, met een snuf zout, helemaal onder water gaar. Kook ondertussen de eieren zacht, 51⁄2-6 minuten in zacht kokend water geeft een perfect zacht ei. En kook de asperges beetgaar.
  • Meng voor de dressing de crème fraîche met de olijfolie, het citroensap en de mosterd en breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de eieren af en spoel ze even onder de koude kraan, pel ze en snijd 2 eieren in partjes. Houd deze apart en snijd de andere twee eieren in wat kleinere stukjes.
  • Giet de aardappels en asperges af. Snijd de asperges in hapklare stukjes.
  • Meng de aardappels, asperges, gehakte kruiden, lente-uitjes, de in kleine stukjes gesneden ei en de dressing door elkaar. Breng, indien nodig, op smaak met zout en peper. Leg er de partjes ei op en decoreer met losse blaadjes kruiden en eventueel bieslookbloemetjes. Lekker lauwwarm, of laat het staan om later op kamertemperatuur te serveren.

Benieuwd naar hoe Anna het recept maakt? Kijk dan hier haar video.

Nog meer lekkere recepten?

Zalige zomerse salades: hier vind je de recepten
Bananenbrood recept: gezond en lekker
Ravioli recept van ossenstaart met uiencompote en ossenstaartjus

PRODUCTIE, RECEPTEN EN FOTOGRAFIE ANNA RUBINGH