Knolselderijsoep met kerrieappeltjes en postelein

Marene Hendriksen

13-10-2018 06:00:55

Knolselderijsoep

Deze knolselderijsoep met kerrieappeltjes en postelein klinkt niet alleen als een feestje, maar smaakt ook nog verrukkelijk. Een originele en smakelijke manier om je appeloogst te verwerken. Wij delen het recept met jullie. Heb je zelf geen appelboom maar zou je toch graag met verse appels willen werken? Hier delen wij 5 boomgaarden waar je zelf appels en peren kunt plukken, leuk! Soep voor 4 personen Bereiding: 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 appels
  • 1 knolselderij
  • 1 venkel
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 3 el olijfolie
  • 1 groentebouillonblokje
  • Zout en peper
  • 2 el crème fraîche
  • 1 citroen, biologisch
  • 1 el kerriepoeder
  • 2 handjes postelein, gewassen

Knolselderijsoep

Bereiding

  1. Schil de knolselderij en snijd hem in kleine stukken. Verwijder de harde onderkant van de venkel en snijd hem in dunne plakken.
  2. Pel de uien en de knoflook en snipper ze fijn. Was de bleekselderij en snij de stengels in boogjes. Verhit de olijfolie in een grote soeppan. Fruit de knoflook, ui en bleekselderij 5 min. Voeg daarna de knolselderij en venkel toe. Bak nog 5 min. Voeg 1,5 liter kokend water en het groentebouillonblokje toe. Laat 15 min. doorkoken met de deksel op de pan. Pureer de soep glad met een staafmixer en breng de soep verder op smaak met peper en zout en 2 el crème fraîche.
  3. Was de appels. Snijd ze in parten, verwijder klokhuizen en snijd vervolgens in fijne blokjes.
  4. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het citroenrasp van de hele citroen en 3 el citroensap van de hele citroen en 3 el citroensap toe aan de blokjes appel. Breng de appeltjes verder op smaak met 1 el kerriepoeder, zout en peper.
  5. Serveer de soep met een paar lepels kerrieappeltjes en een handje postelein.

FOTOGRAFIE JAN LUIJK | STYLING INGRID VAN KURINGEN | RECEPT JULIE TEEKEN

Lees ook:

Perentaart met zoute karamel en walnoten | proef het najaar 5x boomgaarden waar je zelf appels en peren kunt plukken Huisgemaakte appelstroop

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!


Meer Hoofdgerecht