Tarte tatin met geitenkaas en rode biet – kleurrijk en lekker

Marloes Blom

31 mei 2021

tarte tatin met geitenkaas

De frisromige smaak van geitenkaas combineert heerlijk met bietjes. In Seasons juni 2021 vind je lekkere recepten met de kaas, melk en yoghurt van de geit – zoals deze tarte tatin met geitenkaas en rode biet.

Tarte tatin met geitenkaas en rode biet

Bij- of lunchgerecht voor 4 personen | ± 20 min. + oventijd ± 1 uur en 35 min.

Ingrediënten

  • 600 g gele babybietjes, schoongemaakt
  • 600 g rode babybietjes, schoongemaakt
  • 300 g (gemarineerde) zachte geitenkaas
  • 250 ml appelazijn
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 2 el olijfolie
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 80 ml balsamicosiroop
  • 25 g boter, in blokjes
  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 100 g babybietenblad om te serveren

geitenkaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Leg de rode biet en de gele biet in aparte ovenschalen.
  3. Meng de azijn met suiker, olie, zout en peper. Verdeel het mengsel over de bieten.
  4. Dek de ovenschalen af met aluminiumfolie en bak 30 min. in het midden van de oven.
  5. Verwijder de folie en bak nog 30 min. tot de bieten zacht en gaar zijn. Laat iets afkoelen, maar schil de bieten terwijl ze nog warm zijn. Snijd ze in schijfjes van 5 mm dik en zet apart.
  6. Doe de balsamicosiroop en de boter in een ovenvaste koekenpan (Ø 23 cm). Zet de pan op middelhoog vuur en breng aan de kook. Kook het mengsel 2 min. en neem de pan van het vuur. Verdeel de plakjes biet over de bodem van de koekenpan.
  7. Snijd een cirkel (Ø 23 cm, zo groot als de koekenpan) uit het bladerdeeg en leg deze op de bieten. Stop de randen goed in. Bak ± 35 min. in het midden van de oven of tot het deeg goudbruin is.
  8. Neem uit de oven en laat een paar minuten afkoelen. Draai de pan om op een grote schaal, verbrokkel de geitenkaas over de tarte tatin, garneer met bietenblaadjes en serveer direct.

CREDITS: PRODUCTIE EN FOTOGRAFIE CHRIS COURT/TAVERNE AGENCY VERTALING RECEPTUUR DOSIA BREWER

Meer lekkers van de geit

Seasons juni In Seasons juni vind je nog meer lekkere recepten met kaas, melk en yoghurt van de geit. Je vindt Seasons juni nu in de winkel – en kan ‘m ook eenvoudig bestellen in de webshop. Tot en met 22 juni betaal je geen verzendkosten. Heb je geitenkaas over na dit recept? Wij tippen deze twee lekkere gerechten met geitenkaas:

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Lunchgerecht