IJsjes van zwarte bessen & citroenverbena

Marloes Blom

10 juni 2020

ijsjes van zwarte bessen en citroenverbena

IJsjes smaken o zo lekker als je ze zelf maakt. En zo ingewikkeld is het ook niet – het kost maar weinig ingrediënten en de vriezer doet het meeste werk. Je hebt dus wel een portie geduld nodig, maar dan krijg je ook wat.

IJsjes van zwarte bessen & citroenverbena

Tussendoortje/nagerecht voor 4-6 personen | ± 10 min. + afkoelen en invriezen ± 5 uur-1 nacht

Ingrediënten

  • 400 ml ongezoet zwartebessensap (bij de natuurwinkel)
  • 3 takjes citroenverbena + extra om te versieren
  • 30 g suiker
  • 2 el honing
  • Ook nodig: ijslollyvormpjes

ijsjes van zwarte bessen en citroenverbena

Bereiding

    1. Doe de suiker, honing en citroenverbena in een steelpan met 100 ml water. Breng al roerend aan de kook en blijf roeren tot alle suiker is gesmolten.
    2. Voeg het bessensap toe en roer goed door. Laat helemaal afkoelen en koud worden in de koelkast.
    3. Zeef de verbena uit het sap, vul de vormpjes met het mengsel en laat ± 4 uur, maar liever een hele nacht, invriezen.
    4. Serveer de ijsjes met extra citroenverbena.

CREDITS: Fotografie Ernie Enkelaar | Styling Paula Schouten | Recepten Dosia Brewer | Bereiding Yvonne Jimmink

Meer ijskoud lekkers


Meer Nagerecht