Pasta met roomboter en bieslook

Marloes Blom

29 mei 2022

pasta met bieslook

Wij zijn dol op bieslook, in de tuin én op ons bord. Wat dat laatste betreft: soms is simpel het lekkerst. Neem nou deze pasta. Een klontje roomboter maakt ’m heerlijk crèmig, de geraspte citroen en bieslook geven net een beetje pit. Voeg kleur toe met bieslookbloemen.

Pasta met roomboter en bieslook

Hoofdgerecht | Bereiding 15 minuten

Ingrediënten

  • verse pasta (tagliatelle of linguine)
  • roomboter
  • geraspte citroenschil
  • fijngehakt bieslook
  • als garnering: verse bieslookbloemen
pasta met bieslook

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de aan- wijzingen op de verpakking.
  2. Meng de andere ingrediënten naar smaak en uit de losse pols: smelt een klont roomboter en roer er geraspte citroenschil en bieslook door. Schenk het botermengsel over de pasta.
  3. Serveer met kruidenzout (zie onder), (al dan niet zelfgebakken) brood en verse bieslookbloemen.

Zelfgemaakt kruidenzout

Ingrediënten

  • bieslook
  • andere tuinkruiden
  • zoutvlokken

Bereiding

  1. Bind bieslook samen met andere tuinkruiden tot kleine bundeltjes aan een touwtje en hang op een warme, droge, donkere plek.
  2. Verkruimel de kruiden als ze helemaal droog zijn. Meng ze naar smaak met de zoutvlokken tot heerlijk kruidenzout.

CREDITS: TEKST EN STYLING HONING EN FLORA/HOUSE OF PICTURES | FOTOGRAFIE TIA BORGSMIDT/HOUSE OF PICTURES | TEKSTBEWERKING DOSIA BREWER

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht