Linzensalade met perzik en halloumi (vegetarisch)

Marloes Blom

7 september 2022

linzensalade

Omdat we van salades echt geen genoeg krijgen, ook al is de zomer bijna voorbij… Deze linzensalade met perzik en halloumi uit ‘Foolproof BBQ’ van de Britse BBQ expert Genevieve Taylor is vegetarisch en de halloumi gril je op de barbecue.

Genevieve over dit recept:

“Deze bontgekleurde salade is zo vullend dat je hem prima als maaltijdsalade kunt serveren. Het is een mix van texturen en smaken en bevat die ene barbecueklassieker: halloumi.”

Linzensalade met perzik en halloumi

Hoofdgerecht voor 4-6 personen

Ingrediënten

  • 200 g Puy-linzen of soortgelijke kleine donkergroene linzen
  • 1 kleine ui
  • 2 tenen knoflook, heel gelaten
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 el balsamicoazijn, plus extra voor het besprenkelen
  • 3 el extra vergine olijfolie, plus extra voor het besprenkelen
  • 3 rijpe perziken, in vieren
  • 450 g halloumi (2 pakjes), in plakken
  • 80 g waterkers
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Opdienen met

  • klein bosje munt, fijngehakt
  • 2-3 rode chilipepers, fijngehakt
linzensalade

Bereiding

  1. Doe de linzen in een kleine pan en giet er zoveel water bij dat ze onderstaan. Snijd de ui door de wortel heen in vieren (pellen hoeft niet) en doe hem bij de linzen in de pan, gevolgd door de tenen knoflook en laurierblaadjes. Zet de pan op het fornuis op matig vuur en breng aan de kook.
  2. Kook 10-15 minuten op laag vuur, tot de linzen gaar zijn maar nog wel wat beet hebben. Giet af en gooi de ui, knoflook en laurierblaadjes weg. Roer dan, terwijl de linzen nog heet zijn, de balsamicoazijn, olijfolie en wat zout en peper erdoor.
  3. Bereid de barbecue voor op direct grillen (lees alles over direct vs. indirect grillen in dit recept van Genevieve).
  4. Besprenkel de perziken en halloumi met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Leg ze recht op het grillrooster, boven de houtskool. Sluit het deksel en gril ze 2-3 minuten. Keer ze en gril ook de andere kant. Leg ze op een bord.
  5. Dien op: verdeel de waterkers over borden of een grote schaal en schep de linzen erdoor. Leg de gegrilde perziken en halloumi erop en bestrooi met de munt en chilipeper.
  6. Sprenkel er nog wat extra vergine olijfolie en balsamicoazijn over en dien warm op.

Foolproof BBQ. 60 originele recepten die niet kunnen mislukken.

Foolproof lekkere en makkelijke gerechten op de barbecue bereiden? Het kan met het kookboek ‘Foolproof BBQ’ van Genevieve Taylor! In dit boek vind je 60 duidelijke recepten die je eenvoudig leren de lekkerste gerechten op tafel te zetten. Zoals lamssaté met harissa en dadels, of portobelloburgers met mierikswortelsaus. Of wat dacht je van ananas met chili-rumsaus als dessert? Met dit kookboek vol recepten met vis, vlees, groente én fruit in de heb je BBQ variatie volop.

Genevieve Taylor | Foolproof BBQ. 60 originele recepten die niet kunnen mislukken | Becht | € 17,99 | Meer informatie via becht-boeken.nl, ook te bestellen via je plaatselijke boekhandel.

CREDITS: TEKST GENEVIEVE TAYLOR | FOTOGRAFIE JASON INGRAM

Meer salade inspiratie

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht