Hokey Pokey

seasons

8 October 2013

hokey pokey

hokey pokeyDe luchtige, brosse Hokey Pokey, gemaakt van suiker en stroop, is razend populair in Nieuw-Zeeland. Geen wonder, want het is gemakkelijk te maken en geeft direct een spectaculair effect. Hokey Pokey is los te koop, maar wordt meestal als knapperig ingrediënt gebruikt in chocola of, nog vaker, in ijs. Hokey pokey-ijs staat in Nieuw-Zeeland na vanille-ijs zelfs boven aan de lijst van meest verkochte ijssmaken. Recept voor Hokey Pokey Voor circa 150 gram Ingrediënten: – boter om in te vetten – 65 gram suiker – 50 gram golden syrup – 1 theelepel baksoda (dubbelkoolzure soda) – 25 gram bittere chocolade Bereiding: • Vet een bakblik in met wat boter. • Verwarm de suiker en de stroop op halfhoog vuur al roerend in een steelpan tot de suiker is opgelost. • Zet het vuur hoog en breng de massa flink aan 
de kook. • Kook 2 minuten door en doe dan van het vuur af de baksoda er door. • Roer snel en goed door tot er een schuimige massa ontstaat en giet meteen in het bakblik. • Laat helemaal afkoelen en hard worden. • Smelt de chocolade en schenk als de massa is 
afgekoeld een mooie zigzag over de bovenkant. • Breek in brokken. • Lekker in kleine stukjes door ijs. Variatie: strooi 25 grof gehakte hazelnoten over de massa, direct nadat deze in het bakblik is gestort. Tekst en recepten Dosia Brewer Fotografie Sigurd Kranendonk Styling Marjolein Vonk


Gratis voor jou



Meer Nagerecht