Gesuikerde pruimenlinten

Anne Bonthuis

5 July 2017

Niet alleen leuk om op tafel te zetten, maar ook nog eens heel erg lekker, deze gesuikerde pruimenlinten. Kijk voor meer heerlijke pruimenrecepten, zoals een gebraden lamsrack met pruimensaus en eendenbout in wijnsaus met geroosterde pruimen, in Seasons 7. Gesuikerde pruimenlinten Voor ± 30 linten ± 30 min. + oventijd 6-8 uur

Ingrediënten
  • 2 kg paars/blauwe pruimen (bijv. Betuwse kwets)
  • 115 g suiker + extra om de linten. ermee te bestrooien
  • (zaadjes van 1 vanillestokje)
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de pruimen doormidden en verwijder de pit.
  3. Leg ze met de snijkant naar boven op een bakblik en bak ze in ± 20 min. gaar. Controleer regelmatig. Ze moeten niet verbranden.
  4. Pureer de pruimen met de suiker en eventueel de vanille.
  5. Bekleed 2 of 3 bakblikken ruim met plasticfolie. Laat het folie goed ruim over de rand hangen.
  6. Giet er een laag van ongeveer 1⁄2 cm van de pruimenpuree in.
  7. Schakel de oven terug naar 60°C en laat de pruimen lang- zaam in 6-8 uur drogen. Heel sappige pruimen hebben nog langer nodig. Ze moeten niet meer plakkerig zijn. Laat ze anders nog langer in de oven.
  8. Neem uit de oven en laat afkoelen.
  9. Bestrooi aan beide kanten met suiker, snijd in linten van ± 1-2 cm breed en rol op.
FOTOGRAFIE SIGURD KRANENDONCK | STYLING MARJOLEIN VONK | RECEPT DOSIA BREWER | BEREIDING YVONNE JIMMINK


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht