Recept: Gepofte tamme kastanjes

Marene Hendriksen

6 October 2018

Gepofte Kastanjes

In de herfst zie je ook in Nederland steeds vaker tamme kastanjes op markten en in winkels. Omdat het culinaire gebruik van deze supergezonde noot in onze Lage Landen geen traditie kent, weten veel mensen niet zo goed wat ze ermee moeten. In de nieuwe Seasons deelden wij dit heerlijke recept met jullie: Gepofte tamme kastanjes. Recept voor 3 à 4 personen Breiding inclusief poffen: 45 minuten

Ingrediënten

  • 600 gram tamme kastanjes

Bereiding gepofte tamme kastanjes

  • Verwarm de oven voor tot 200 graden.
  • Kerf de tamme kastanjes aan de bolle kant met een scherp mesje in: zet een kruis door de buitenste schil, maar ook weer niet zo diep dat je in het vruchtvlees snijdt.
  • Spreid uit op een bakplaat die met bakpapier is bekleed.
  • Pof ze in ongeveer 25 minuten in de oven.
  • Laat iets afkoelen en pel ze (doe dat vooral samen aan tafel!) en eet ze meteen op.

Gepofte Kastanjes

Kastanjes zoeken

In veel parken en op landgoederen vind je de tamme kastanjeboom. Je kunt aan de vrucht heel goed zien dat het om een tamme kastanje gaat: die is veel stekeliger dan een wilde kastanje. Kopen kan ook. In natuurwinkels zoals Ekoplaza is vanaf september een prachtige verse oogst uit Frankrijk verkrijgbaar. Let er bij het uitzoeken op of de kastanjes goed vers zijn: glanzend aan de buitenkant en stevig in hun schil. TEKST, FOTOGRAFIE, STYLING EN RECEPTUUR: NATASCHA BOUDEWIJN

Lees ook:

Perentaart met zoute karamel en walnoten | proef het najaar  Peren onder een dekentje van chocolade en pistache  Vis met peterselie-korst


Gratis voor jou



Meer Overige recepten