Gegrilde nectarines met gorgonzola, honing en hazelnoten

Marloes Blom

20 juli 2022

gegrilde nectarines

Ben je dol op zoete toetjes, maar ook verzot op kaas? Met dit dessert uit het pas verschenen boek ‘Salade Freak’ heb je beiden. Je kunt de nectarines grillen op de barbecue, maar bij slecht weer kan het natuurlijk ook in de oven of grillpan.

Jess over dit dessert:

“Het grillen van fruit versterkt ook hun natuurlijke zoete smaak. Het serveren van geroosterd fruit dat nog een beetje warm is, met een scheutje honing uit de buurt en licht zurige gorgonzola levert een dessert op dat bijna moeiteloos te bereiden is en dat precies goed is om een zomerse maaltijd mee af te sluiten.”

Gegrilde nectarines met gorgonzola, honing en hazelnoten

Dessert voor 4 personen

Ingrediënten

Vers

  • 4 rijpe, maar niet te rijpe nectarines of perziken met een loszittende pit
  • 15 g verse muntbladeren

Zuivel

  • 70 g verkruimelde gorgonzola

Voorraadkast

  • extra vierge olijfolie
  • 3 el honing
  • 70 g hazelnoten, geroosterd
  • zoutvlokken
gegrilde nectarines

Bereiding

  1. Verwarm een elektrische barbecue of oven tot halfhoog, 195 – 230 °C, of verwarm een houtgasbarbecue. Als je dit niet hebt, kun je grillen in een grillpan op het fornuis. Het enige verschil is dat het dan niet mogelijk is om een exacte temperatuur in te stellen.
  2. Snijd de nectarines doormidden en verwijder de pit. Besprenkel de nectarines met een beetje olie en gril ze tot ze na ongeveer 3 minuten per kant donkere strepen hebben en helemaal verwarmd zijn.
  3. Leg de nectarines op een serveerschaal, besprenkel ze met honing en bestrooi ze met de verkruimelde gorgonzola en muntblaadjes.
  4. Hak de hazelnoten en strooi ze samen met wat zoutvlokken over de salade.

Salade Freak

Een fijn aspect van de zomer, behalve het weer: lekker veel salades eten! Voor de saladefans is Salade Freak een aanrader – het staat vol met originele salades, fris of spicy, licht of vullend, als bij- of hoofdgerecht. Heel handig van dit boek: de salades zijn ingedeeld per seizoen. Vier de zomer met een salade van pruimen, tomaten, burrata, rode peper en koriander of van gegrilde nectarines met gorgonzola, honing en hazelnoten. Kies voor een vullende salade met geroosterde kip, wortelen en linzen in de winter. Ook fijn: in het boek vind je een index van alle gebruikte dressings, en productinformatie over o.a. de diverse soorten azijnen en olies.
Jess Damuck | Salade Freak – kleurrijke salades voor elk seizoen | Good Cook | € 27,50 | Meer info en bestellen via goodcook.nl en libris.nl.

CREDITS: TEKST JESS DAMUCK | FOTOGRAFIE LINDA PUGLIESE

Meer lekkere desserts

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht