Gegrilde biefstuk met paprika, chilipeper & ui

Marloes Blom

2 maart 2022

Houd je van biefstuk? Dan is dit makkelijke recept uit het nieuwste (vandaag verschenen) kookboek van Rukmini Iyer, ‘De makkelijke bakplaat’, echt iets voor jou. Deze gegrilde biefstuk met paprika, chilipeper en ui maak je in een handomdraai en hij smaakt heerlijk. Rukmini over dit recept: “Deze supersnelle fajita’s zijn een perfecte, snelle doordeweekse maaltijd. Zet de bakplaat vanuit de oven rechtstreeks op tafel en iedereen kan zijn eigen fajita’s maken.”

Gegrilde biefstuk met paprika, chilipeper & ui

Hoofdgerecht voor 2 personen | Voorbereiding: 10-15 minuten / Oven: 7-8 minuten

Ingrediënten

  • 500 g kogel- of lendebiefstuk, in plakken van 5 mm
  • 1 rode chilipeper, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes
  • 1 gele paprika, in dunne reepjes
  • 1 rode ui, in ringen
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 tl gemalen koriander
  • 3 el olijfolie
  • flinke snuf zeezout en versgemalen zwarte peper
  • flinke handvol verse koriander, grof gesneden
  • 2-3 tortilla’s per persoon
  • 150 ml zure room
  • limoensap en geraspte kaas (optioneel)

Bereiding

  1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  2. Schep in een grote braadslede de biefstuk, chilipeper, paprika, ui, specerijen, olie, zee- zout en versgemalen zwarte peper door elkaar. Zet 4 minuten onder een gloeiend hete grill.
  3. Haal de braadslede onder de grill vandaan, schep alles goed om en zet de braadslede nog 3-4 minuten onder de grill tot de biefstuk net gaar is. Verpak intussen het stapeltje tortilla’s in aluminiumfolie en leg het 5 minuten onder in de oven.
  4. Laat het vlees 3 minuten rusten en bestrooi het dan met de grof gesneden koriander. Haal de tortilla’s uit de folie en schep het mengsel erop. Dien op met zure room, limoensap en geraspte kaas, als je wilt.

Opmerking: De biefstuk in dit recept is doorbakken. Houd je meer van rode biefstuk, gril deze dan in totaal 6 minuten; schep halverwege om.

De makkelijke bakplaat

biefstuk Makkelijke en smaakvolle gerechten voor in de oven. In het nieuwe kookboek ‘De makkelijke bakplaat’ van koningin van de ovengerechten Rukmini Iyer staan maar liefst 75 makkelijke en veelzijdige recepten. Zoals sardientjes met paprika en amandelen of een heerlijke bietjes-plaattaart met dille en blauwe kaas. Én zoetigheden, zoals cakes, desserts en snacks. Snijd de ingrediënten, meng ze op de bakplaat en laat de oven het werk doen. Ideaal toch? Rukmini Iyer | De makkelijke bakplaat | Becht | € 24,99 | Meer informatie op becht-boeken.nl, te bestellen via je plaatselijke boekhandel. CREDITS: TEKST & FOODSTYLING RUKMINI IYER | FOTOGRAFIE DAVID LOFTUS

Meer lekkere recepten met vlees

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht