Frisse citroen-yoghurtmousse

Marene Hendriksen

22 juni 2019

citroen-yoghurtmousse

Een luchtig en fris toetje voor op een warme zomeravond. Deze citroen-yoghurtmousse is dan precies wat je zoekt! Wij delen het recept met jullie.  Nagerecht voor 4-6 personen ± 1½ uur + opstijven ± 2 uur

Ingrediënten citroen-yoghurtmousse

  • 2 (bio)citroenen
  • 125 g fijne kristalsuiker + 1-2 el extra om om te scheppen
  • 2 eiwitten
  • snufje zout
  • background image 450 g dikke Griekse yoghurt
  • 2 el gembersiroop

citroen-yoghurtmousse

Bereiding

  1. Snijd de gele schil van de citroenen en schraap zoveel mogelijk het witte deel uit de binnenkant.
  2. Doe in een ruime pan en giet er zoveel water over tot ze ruim onder staan.
  3. Breng aan de kook en laat ± 30 min. op laag vuur koken.
  4. Giet af en snijd de schillen in heel dunne reepjes.
  5. Verwarm 70 g van de suiker met 175 ml water in een pan op laag vuur en roer tot de suiker isopgelost.
  6. Voeg de reepjes citroen toe en laat ± 20 min. zachtjes koken.
  7. Schep de reepjes op bakpapier en trek ze los van elkaar. Laat afkoelen en schep ze om met deextra suiker.
  8. Snijd ¼ van de reepjes heel fijn.
  9. Pers het sap uit 1 citroenhelft
  10. Klop de eiwitten in een hittebestendige kom op een pan met een laagje kokend water (de bodemvan de kom mag het water niet raken) tot zachte pieken.
  11. Voeg beetje bij beetje de suiker toe en klop tot alle suiker is opgelost.
  12. Klop van het vuur af tot stijve, glanzende pieken.
  13. Klop in een andere kom de yoghurt los met de fijngesneden citroen, de gembersiroop en 1 elcitroensap.
  14. Schep eerst 1/3 van het eiwit door de yoghurt en spatel dan voorzichtig de rest van het eiwit erdoorheen .
  15. Schep in kleine glaasjes of kommen en laat in de koelkast ± 2 uur opstijven.
  16. Versier met de rest van de citroen.

FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR | PRODUCTIE EN STYLING PAULA SCHOUTEN | FOODSTYLING YVONNE JIMMINK | RECEPTUUR DOSIA

Lees ook:

Chocolade frambozen-amandeltaart met dennenappels  Dadelcake met ahornsiroop  Drielaagse feestelijke chocoladetaart met winterse kruiden  Flensjestaart met bosvruchtenjam en crème fraîche

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht