Frisse avocadotartaartjes met coquilles

Anne Bonthuis

06-07-2017 05:45:44

Foodblogger Colette Dike is ‘verliefd op de avocado’ en wijdt haar kookboek compleet aan de groene vrucht. Die heeft dan ook genoeg te bieden: goede vetten en vezels, multitasking (want inzetbaar van ontbijt tot diner) en – het oog wil ook wat – een prachtig plaatje op het bord. Colette deelt graag dit lekkere recept voor frisse avocadotartaartjes met coquilles met ons! Frisse avocadotartaartjes met coquilles Voor- of dinergerecht voor 8 personen Bereiding: ± 20 min. Ingrediënten

  • 3 avocado’s
  • 3 Granny Smith-appels
  • 1⁄2 citroen (sap)
  • 1 el olijfolie
  • 8 plakken pata negra-ham of serranoham
  • 8 coquilles
  • crema di balsamico of balsamico pearls
  • roomboter, om in te bakken

Bereiding

  1. Haal de coquilles en de ham 15 min. van tevoren uit de koelkast.
  2. Schil en ontpit de avocado’s en doe hetzelfde met de appels.
  3. Snijd de avocado’s en appels in gelijke kleine blokjes.
  4. Breng op smaak met wat citroensap, olijfolie en peper en zout.
  5. Hussel heel voorzichtig door elkaar.
  6. Verdeel het mengsel over 8 borden, gebruik hiervoor een ronde steker en druk een beetje aan zodat de tartaartjes stevig worden.
  7. Wikkel de lange plakken ham om de tartaartjes heen.
  8. Dep de coquilles even droog met een stukje keukenpapier en bak ze aan beide kanten kort in een koekenpan met een klontje roomboter.
  9. Leg de coquilles boven op de tartaartjes en druppel er wat crema di balsamico omheen, of, nog mooier, balsamico pearls.
Speciaal voor Seasons-lezers

Colette Dike bedacht voor haar kookboek meer dan 30 originele en smaakvolle ontbijt-, lunch- en dinerrecepten met de groene vrucht in de hoofdrol, van avocadofrietjes tot een curry-zalmburger met avocado. Voor Seasons-lezers is het boek gesigneerd te bestellen via de Seasons-webshop. Alvast wat meer gerechten, die net kunstwerkjes lijken, bekijken? Ga dan naar Colettes instagramaccount, waar ze al meer dan 100.000 volgers heeft. ‘Avocado’, Colette Dike, Becht € 11, ISBN 9789023014966.  

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!


Meer Hoofdgerecht