Dit kan je ook doen met watermeloen (en nee, dat is niet ingewikkeld)

Marloes Blom

26-08-2019 11:00:26

Watermeloen

Toegegeven, het is even sjouwen, zo’n watermeloen. Maar hij smaakt o zo heerlijk op hete dagen. En op niet hete dagen denk je de zon er gewoon bij. Je kan ‘m natuurlijk in schijven of stukken snijden. Maar je kan zoveel meer doen met watermeloen, en dat is echt niet ingewikkeld. Probeer maar!

Gebruik de schil als schaal

Snijd de watermeloen doormidden en hol beide helften uit. Zo heb je 2 kommen die je kan vullen met wat je maar wilt. Een (fruit)salade bijvoorbeeld, punch, of smoothie van watermeloen, komkommer en basilicum of munt. Weer eens wat anders! Of, een tandje moeilijker: snijd de schil in de vorm van een mand. Het hengsel van de ‘mand’ krijg je door de meloen, ongeveer halverwege, van bovenaf in te snijden tot aan het midden. Dat doe je twee keer, met een tussenafstand van zo’n 2 tot 4 centimeter –  maar net hoe groot je het hengsel wilt. Vervolgens snijd je de meloen horizontaal door, vanaf beide zijden, tot aan die inkepingen. Et voilà: je hebt een mand. Nu kan je die helft uithollen (met een ijslepel bijvoorbeeld) en vullen.

Serveer ‘m als taart of pizza

Watermeloen Snijd de watermeloen nu eens niet in twee helften, maar in schijven. En beschouw zo’n schijf dan eens als een taart- of pizzabodem, die je kan beleggen naar believen. Smeer er bijvoorbeeld een laagje Griekse yoghurt op, en leg er blauwe bessen, frambozen en schijfjes banaan op. Of kies voor een hartige variant, met gebrokkelde feta en schijfjes (zwarte) olijven. Een leuke gezonde traktatie, zo’n watermeloenpunt!

Frisse borrelblokjes

Snijd er blokjes van, leg er een blokje feta op, en prik er dan een blaadje munt op.  Of een olijf. Heerlijk frisse en mooie borrelhapjes.

Steek er een stokje in

Watermeloen Heb je geen tijd en wil je toch wat origineels? Snijd de watermeloen in schijven en snijd daar weer kleine driehoekjes uit – met een stukje schil eraan vast. Maak in de schil een inkeping met de breedte van een ijsstokje. Prik er ijsstokjes in (die moet je dan dus wel in huis halen) en je hebt watermeloenijsjes.

Inspiratie opdoen

Pinterest is de online ‘place to be’ voor unieke creaties met watermeloen. BEELD: UNSPLASH | PIXABAY | PEXELS

De nieuwste Seasons:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!

Meer Overige recepten