Cream cakes met seringenbloempjes

Marloes Blom

28 april 2020

Sering in de tuin oogt prachtig en geurt heerlijk. Als topping bovenop cakes doen de seringenbloempjes het ook goed, probeer maar!

Cream cakes met seringenbloempjes

4 kleine cakes | ± 30 min.

Ingrediënten

  • 1 kant-en-klare chocoladesponscake
  • 1⁄2 potje zwartebessengelei
  • 175 g roomkaas
  • 250 ml slagroom
  • 1 el kristalsuiker
  • 100 g bosbessen
  • 80 g gehakte amandelen
  • bloemen van ca 1 tros seringen

creamcakes met seringenbloempjes van bovenaf

Bereiding

  1. Stans met een groot glas 12 ronde vormen uit de cake.
  2. Bedek de mini-cakes met een flinke laag zwartebessengelei zodat de gelei in de cake trekt. Die mag vochtig worden.
  3. Klop de roomkaas kort met de mixer.
  4. Doe 1 el suiker bij de slagroom en klop stijf.
  5. Voeg bij de roomkaas en spatel er voorzichtig door.
  6. Bedek de cakes met een laagje van het roomkaas-slagroommengsel en bestrooi met de amandelen.
  7. Leg daar weer een ronde cakevorm op etc.
  8. Herhaal de lagen in totaal driemaal.
  9. Decoreer met de overgebleven gelei, bosbessen en wat bloempjes.

Meer over mooie en smakelijke bloemen

CREDITS: FOTOGRAFIE, STYLING EN TEKST CHRISTINE BAUER/TAVERNE AGENCY

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Recepten