Zo maak je zelf cranberrycompote

Marloes Blom

5 oktober 2021

cranberrycompote

Vers geoogste bessen kun je verwerken tot bijvoorbeeld homemade cranberrycompote.

Koop je altijd kant en klare cranberrycompote – voor bij vlees, een kaasplankje of in een lekker baksel? Je maakt het heel eenvoudig zelf, lees maar.

cranberries

Zelfgemaakte cranberrycompote

Ingrediënten

  • 250 gram cranberry’s
  • 100 gram suiker
  • 100 ml water

Ook nodig: gesteriliseerde jampotten cranberrycompote

Bereiding

  1. Breng de cranberry’s met het water aan de kook en laat dit op een middelhoog vuur ongeveer een kwartier tot compote koken. Hoe langer de kooktijd, hoe fijner de structuur van het mengsel.
  2. Zijn de bessen zacht en jam-achtig? Voeg dan de suiker toe en laat het iets inkoken.
  3. Doe de warme compote in schone (gesteriliseerde) jampotten en sluit ze direct af.
  4. Laat de potten op hun kop afkoelen dan kun je de compote lang bewaren.

Alternatief: vervang het water door sinaasappelsap en voeg rasp van een halve sinaasappel toe. Of vervang een deel van het water door rode port. CREDITS: TEKST EN FOTOGRAFIE ANNA RUBINGH

Meer cranberries

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overige recepten