Chilipasta met daslook

Marloes Blom

28 juli 2019

Chilipasta met daslook

Daslook (allium ursinum) is weer eens wat anders. Het lijkt op knoflook maar smaakt net wat milder. Blad, bol, bloem en zaadjes, echt alles aan daslook is eetbaar én lekker. Bijvoorbeeld met pittige chilipasta. Chilipasta met daslook

Chilipasta met daslook

Hoofdgerecht voor 4 personen | ± 20 min.

Ingrediënten

  • 20 stuks daslook met bol, grof gehakt
  • 3 el olijfolie + extra om te besprenkelen
  • 2 tl gemalen komijn
  • zout en peper
  • 3 el panko
  • 450 g gedroogde linguine
  • ± 2 tl rode chilivlokken

Bereiding

  1. Verhit 2 ½ el olie in een pan en bak de daslook op hoog vuur in ± 3 minuten zacht en gaar. Breng op smaak met peper en zout en houd apart.
  2. Bak de panko goudbruin in dezelfde pan in de rest van de olie.
  3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak gaar. Giet de pasta af en doe het in de pan met de daslook. Schep goed door en breng op smaak met de chilivlokken en zout. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met de panko en de chilivlokken.

BEELD: ELLEN SILVERMAN / TAVERNE AGENCY


Meer Hoofdgerecht