Wentelteefjes recepten: dit zijn onze favorieten

Marjolein ter Braak

17 July 2018

Wentelteefjes recept

Oud brood over? Niet weggooien, maar maak er iets lekkers mee. Een wentelteefje is zo gemaakt. Ben je geen zoetekauw? Hier vind je ook een lekker hartig wentelteefjes recept. Lees maar mee.

Kaneel French toast (wentelteefjes) – vegan

Maar we beginnen met de klassieke zoete wentelteefjes. Deze is heerlijk om jezelf en/of een ander mee te verwennen, deze (vegan) wentelteefjes uit het boek van Lenna Omrani: ‘Every Day Vegan Budget Friendly’.

wentelteefjes recept
CREDITS: TEKST & FOODSTYLING LENNA OMRANI | FOTOGRAFIE MITCHELL VAN VOORBERGEN

Kaneel French toast (wentelteefjes)

Ontbijt voor 3-4 porties | Glutenvrij & sojavrij (mogelijk) | Bereiding 15-20 minuten | € 0,80 p.p. 

Ingrediënten

  • 200 ml sojamelk (of amandelmelk)
  • 30 g maïzena
  • 1 el gebroken lijnzaad
  • 2 tl kaneel
  • 1 el suiker of agavesiroop
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 el olie, om in te bakken
  • 6-8 sneden (oud) volkorenbrood of glutenvrij brood

Topping

  • fruit naar keuze
  • fijngehakte noten
  • 100% pindakaas
  • plantaardige yoghurt

Ook nodig

  • Garde
  • Koekenpan

Bekijk hier het recept van deze wentelteefjes.

Hartige wentelteefjes: peterselie-wentelteefjes met gele tomaatjes

De traditionele wentelteefjes zijn heerlijk, maar heb je weleens een hartige variant geprobeerd? Wij zijn fan van deze peterselie-wentelteefjes met gele tomaatjes en parmezaanse kaas. Even iets anders dan een gewone boterham én heel simpel om te te maken.

wentelteefjes recept
FOTOGRAFIE: ROB VAN DER VET, STYLING: JET KRINGS, RECEPT: YVONNE JIMMINK

Bekijk hier hoe je deze hartige wentelteefjes maakt.

Wentelteefjes met (zomer)fruit

Vers fruit bij je wentelteefjes is natuurlijk genieten. Maar recept kun je ook in de winter maken: wentelteefjes met perzik en hazelnoten van onze collega’s van Delicious. Zompig van binnen, hartig van buiten, precies zoals we ze lekker vinden.

DELICIOUS. SAMEN MET DEL MONTE. BEELD: STUDIO PHILIPPI

Wentelteefjes met perzik en hazelnoot

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

1 blik perziken halve op siroop, Del Monte, à 420 g

3 el hazelnoten

1 ei

200 ml melk

1 zakje vanillesuiker

6 sneetjes casinobrood wit

4 el zonnebloemolie

kaneel gemalen

poedersuiker

Lees hier hoe je deze wentelteefjes maakt.

Hier vind je ander lekkers

Ben je op zoek naar een hoofdgerecht of een lekker nagerecht, bijgerecht of zoet baksel: hier vind je al onze recepten.

Heb je dit artikel met plezier gelezen? Bekijk dan hier of ons blad iets voor jou is.


Gratis voor jou



Meer Bijgerecht