Oud brood over? Niet weggooien, maar maak er iets lekkers mee. Een wentelteefje is zo gemaakt. Ben je geen zoetekauw? Hier vind je ook een lekker hartig wentelteefjes recept. Lees maar mee.
Kaneel French toast (wentelteefjes) – vegan
Maar we beginnen met de klassieke zoete wentelteefjes. Deze is heerlijk om jezelf en/of een ander mee te verwennen, deze (vegan) wentelteefjes uit het boek van Lenna Omrani: ‘Every Day Vegan Budget Friendly’.
Kaneel French toast (wentelteefjes)
Ontbijt voor 3-4 porties | Glutenvrij & sojavrij (mogelijk) | Bereiding 15-20 minuten | € 0,80 p.p.
Ingrediënten
- 200 ml sojamelk (of amandelmelk)
- 30 g maïzena
- 1 el gebroken lijnzaad
- 2 tl kaneel
- 1 el suiker of agavesiroop
- 1 tl vanille-extract
- 2 el olie, om in te bakken
- 6-8 sneden (oud) volkorenbrood of glutenvrij brood
Topping
- fruit naar keuze
- fijngehakte noten
- 100% pindakaas
- plantaardige yoghurt
Ook nodig
- Garde
- Koekenpan
Bekijk hier het recept van deze wentelteefjes.
Hartige wentelteefjes: peterselie-wentelteefjes met gele tomaatjes
De traditionele wentelteefjes zijn heerlijk, maar heb je weleens een hartige variant geprobeerd? Wij zijn fan van deze peterselie-wentelteefjes met gele tomaatjes en parmezaanse kaas. Even iets anders dan een gewone boterham én heel simpel om te te maken.
Bekijk hier hoe je deze hartige wentelteefjes maakt.
Wentelteefjes met (zomer)fruit
Vers fruit bij je wentelteefjes is natuurlijk genieten. Maar recept kun je ook in de winter maken: wentelteefjes met perzik en hazelnoten van onze collega’s van Delicious. Zompig van binnen, hartig van buiten, precies zoals we ze lekker vinden.
Wentelteefjes met perzik en hazelnoot
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
1 blik perziken halve op siroop, Del Monte, à 420 g
3 el hazelnoten
1 ei
200 ml melk
1 zakje vanillesuiker
6 sneetjes casinobrood wit
4 el zonnebloemolie
kaneel gemalen
poedersuiker
Lees hier hoe je deze wentelteefjes maakt.
Hier vind je ander lekkers
Ben je op zoek naar een hoofdgerecht of een lekker nagerecht, bijgerecht of zoet baksel: hier vind je al onze recepten.
Heb je dit artikel met plezier gelezen? Bekijk dan hier of ons blad iets voor jou is.