Overheerlijke vijgen top 5

Marloes Blom

05-10-2020 08:00:05

Vijgen_Zoete_Pizza

Tekst en recepten Vicky Stork

Vijgen zijn niet alleen lekker om zo los uit de hand te eten, maar júist heerlijk om er gerechten mee te maken. Eén van deze vijf bijvoorbeeld. Of alle vijf, wat je wil. De ingrediënten zetten we er voor het gemak vast bij, hoe je daarvan zo’n smul-gerecht maakt lees je via de linkjes.

5x lekkers van vijgen

1. Zoete pizza met vijgen en geitenkaas

  • 250-300 gram bloem + 
extra om te bestuiven
  • zout
  • 0,5 zakje gist
  • 0,5 eetlepel suiker
  • 25 milliliter olijfolie + 
extra om te besprenkelen
  • dikke plak verse geitenkaas zonder korst
  • 3-4 verse vijgen
  • 3 takjes tijm
  • 100 gram roomkaas
  • zeezout
  • versgemalen peper
  • honing
  • 25 gram pijnboompitten
  • handje rucola

Hoe je deze overheerlijke zoete pizza met vijgen en geitenkaas maakt lees je hier.

Vijgen_Zoete_Pizza

Recept en tekst: Vicky Stork | Styling: Anouk Kef | Foodstyling Yvonne Jimmink | Foto Albert Roosenburg, Cameron studio

2. Romige cheesecake met bosbessen en vijgen

  • 24 oreo-koekjes
  • 50 gram boter + extra om 
in te vetten
  • 8 vijgen
  • 50 gram bosbessen (vers of uitgelekte uit de diepvries) + extra om te garneren
  • 400 gram roomkaas
  • 375 gram ricotta
  • 150 gram suiker
  • 4 eieren
  • 25 gram maïzena

Hoe je deze cheesecake met bosbessen en vijgen maakt lees je hier.

Romige cheesecake

Recept: Dosia Brewer | Styling: Marjolein Vonk | Bereiding: Yolanda van der Jagt | Foto: Sigurd Kranendonk

3. Geroosterde bietjes met vijgen en cavolo nero met rode peper

  • 6 kleine rode bietjes
  • 6 kleine (chioggia)bietjes
  • 6 vijgen
  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl venkelzaad, gevijzeld + extra om te versieren
  • zout(vlokken)
  • versgemalen peper
  • 200 g cavolo nero, dikke nerven verwijderd en in stukken
  • 1 rode peper, in ringetjes
  • 50 g feta, verkruimeld
  • Optioneel: cressen om te versieren

Hier lees je hoe je deze feestelijke geroosterde bietjes met vijgen en cavolo nero bereidt.

bietjes

Recept: Dosia Brewer | Productie en styling: Paula Schouten | Foodstyling: Yvonne Jimmink | Foto: Ernie Enkelaar

4. Hele kip met sinaasappel, sherry, laurier en vijgen

  • 1 grote kip
  • 1 el dijonmosterd
  • 50 ml olijfolie
  • 1 bol knoflook
  • 2 dl sherry (of marsala)
  • 2 sinaasappels
  • 4 laurierblaadjes
  • 6 vijgen, doormidden gesneden
  • Zout en versgemalen zwarte peper

Hoe je deze heerlijke kip met vijgen (en veel meer lekkers) bereidt lees je hier.

Kip Seasons

Recept: Susanna Fyring | Bewerking: Dosia Brewer I Foto: Susanna Blavarg

5. Chocolade vijgenbrood – met gedroogde vijgen

  • 500 gram gedroogde vijgen, geweld
  • 125 gram hazelnoten
  • 125 gram amandelen
  • 25 gram pure chocolade
  • 0,5 theelepel Chinees vijfkruidenpoeder
  • 2 eetlepels sinaasappelrasp
  • 2 deciliter anijslikeur

Hier vind je de bereiding van dit chocolade vijgenbrood.

Vijgen_notenbrood

Tekst en recept: Vicky Stork I Foto: Albert Roosenburg, Cameron studio | Styling Anouk Kef | Foodstyling Yvonne Jimmink

Meer lezen

CREDITS: BEELD HEADER: ALBERT ROOSENBURG, CAMERON STUDIO

Nu in de winkel!

Meer Overige recepten