5 heerlijke herfstgerechten

Marene Hendriksen

27 October 2018

herfstgerechten

Koken in de herfst is bij velen favoriet en wij snappen wel waarom. Specerijen en najaarsgroenten komen verrukkelijk samen en zorgen voor bijzondere herfstgerechten. Recepten met pompoen, herfstgroenten en peren zie je veel terug. Wij delen een aantal favoriete herfstige hoofdgerechten met jullie waar het water je van in de mond loopt!

1. Eendenbout met pastinaak en pompoen uit de oven

Deze tamme eendenbout wordt eerst langzaam gegaard in de oven. Niet zoals confit de canard, er wordt geen vet toegevoegd. Op het laatst gaan de groenten erbij. Zo worden ze niet te gaar, maar nemen wel alle aroma’s van de eend op. Heerlijk! Het recept vind je hier.

2. Knolselderijsoep met kerrieappeltjes en postelein

Deze knolselderijsoep met kerrieappeltjes en postelein klinkt niet alleen als een feestje, maar smaakt ook nog verrukkelijk. Een originele en smakelijke manier om je appeloogst te verwerken. Dit heerlijke recept vind je hier.

Knolselderijsoep

3. Paddenstoelentaart met venkel

Oude herbaria met hun stillevens van gedroogde bloemen en planten zijn vaak ware meesterwerken. Dit oude botanische ambacht vertaalden we naar de keuken: zo mooi en lekker kunnen groenten van het seizoen zijn. Deze paddenstoelentaart met venkel is een echte aanrader. Het recept vind je hier.

4.In honing gebakken herfstgroenten

Als de tinten van het bos langzaam van groen naar geel, rood en oranje kleuren en de eerste glanzend bruine kastanjes onder hun stekelige jasje piepen, komen de meest verrukkelijke herfstige gerechten weer tevoorschijn. Zo ook dit heerlijke recept: in honing gebakken herfstgroenten. Bekijk hier het recept.

wortel knoflook biet honing kom 5. Pompoen & geitenkaastaartjes

Dit recept brengt alle smaken samen die zo goed bij pompoen passen: scherpe geitenkaas, hartige Parmezaanse kaas en zoete zongedroogde tomaatjes en ui. Serveer de taartjes warm, maar niet gloeiend heet. Loopt het water je al in de mond? Bekijk hier het recept.

Meer herfstgerechten?

Perenchutney met mango, rode peper en limoen Kastanjeblad van peer en bladerdeeg


Gratis voor jouMeer Hoofdgerecht