3 heerlijke paasrecepten met ei

Rachel Vieth

16 March 2024

paasrecepten

De een ontbijt, de ander heeft liever een brunch of lunch, maar wat met Pasen bij iedereen op tafel staat, zijn eieren. En daar kun je heerlijk verrassend mee variëren, bijvoorbeeld in deze drie paasrecepten.

Paasrecepten met ei

Advocaat-cheesecaketoetje

Nagerecht voor 4 personen bereidingstijd: 25 min. + 5-6 uur (of een nacht) opstijven

Ingrediënten

  • 300 g roomkaas, op kamertemperatuur
  • 90 g poedersuiker
  • 45 ml advocaat (zie recept hieronder of gebruik kant-en-klaar)
  • 150 ml slagroom 
  • 1 el vanille-extract
  • 100-150 g digestive koekjes, grof verkruimeld
  • bramen om te versieren

Bereiding

  • Klop in een grote mengkom de roomkaas en de poedersuiker glad met een mixer. Voeg de advocaat toe en meng tot alles goed gemengd en glad is.
  • Klop in een andere mengkom de slagroom met het vanille-extract met de mixer tot stijve pieken. 
  • Spatel de slagroom voorzichtig in twee delen door het roomkaasmengsel. 
  • Verdeel de koekkruimels over 4 bakjes. Schep het cheesecakemengsel erop. 
  • Laat in 5-6 uur (of een nacht) opstijven in de koelkast en verdeel vlak voor het serveren de bramen erover.

Advocaat met rum

Drankje (± 1,5 liter) bereidingstijd: ± 25 min

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje 
  • 500 ml volle melk
  • 300 g suiker
  • 5 eierdooiers
  • 250 ml wodka 40% 
  • 500 ml donkere rum

Bereiding

  • Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit. Verwarm de melk en suiker met het vanillemerg en het stokje zachtjes op laag vuur en laat ± 5 min. trekken. 
  • Klop intussen de eierdooiers los in een kom. 
  • Schenk de kokende melk voorzichtig over het eimengsel en roer goed door. Schenk terug in de pan en verwarm op laag vuur, constant roerend, tot het mengsel iets dikker wordt. Schenk door een zeef en laat afkoelen. 
  • Meng de wodka en rum erdoor en doe de advocaat in een goed afsluitbare pot. Bewaar maximaal 3 weken in de koelkast.
paasrecepten

Lees ook: DIY: paaseieren verven in mooi pastelblauw en bruin

Frittata-muffins met wortel en spinazie

Voor 12 muffins bereidingstijd: ± 15 min. + oventijd: ± 40 min.

Ingrediënten

  • 1 kleine zoete aardappel
  • 350 g pastinaak
  • ½ kleine pompoen
  • 1-2 el olijfolie
  • 10 eieren
  • 3 salieblaadjes, fijngehakt (+ extra voor garnering)
  • 6 grote spinaziebladeren, in stukken gescheurd
  • 100 g geitenkaas, verkruimeld
  • bieslook, om te bestrooien
  • ook nodig: muffinvorm met 12 holtes

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 °C. 
  • Was, schil en snijd de aardappel, pastinaak en pompoen in blokjes en leg ze op 1 of 2 bakplaten bekleed met bakpapier. Strooi er wat zout en peper over en sprenkel er olijfolie over. Schep goed om en rooster ze 15-20 min. in het midden van de oven of tot ze gaar zijn. 
  • Klop intussen de eieren los met de fijn-gehakte salieblaadjes. 
  • Vet de holtes van de muffinvorm in met olijfolie of gebruik papieren bakvormen of bakpapier. Verdeel de geroosterde groenten, spinazieblaadjes en kaas over de holtes. Schenk het eimengsel erover en bak 15-18 min. in de oven, of tot het eimengsel net gestold is.
  • Neem uit de oven, bestrooi met bieslook en eet warm of laat afkoelen en neem bijvoorbeeld mee op een picknick.

Tip: Als je geroosterde groenten over-houdt, gebruik ze dan in een salade of soep voor extra knapperigheid en smaak.

paasrecepten

Nog meer paasrecepten:

5x paasrecepten om indruk mee te maken
Vegetarisch paasrecept: Asperges Wellington
Twee heerlijke recepten om met Pasen van te genieten

PRODUCTIE TAVERNE AGENCY | FOTOGRAFIE VERONIKA MOEN | VERTALING EN BEWERKING RECEPTUUR DOSIA BREWER


Gratis voor jou



Meer Recepten