Recepten met asperges: dit zijn onze favorieten

Marene Hendriksen

4 mei 2019

asperges

Het aspergeseizoen is weer begonnen en daar worden wij heel blij van. Of je nu groene asperges of witte in huis hebt gehaald: je kunt heerlijk variëren met de lange rakkers. Asperges uit de oven zijn om te smullen, je kunt ze bakken of grillen, kortom voor ieder wat wils. Hier vind je onze favoriete groene asperges recepten en natuurlijk met de witte variant.

Pokébowl met groene asperges, gemarineerde koolvis en rijst

Het leuke van een pokébowl is dat je kunt variëren. Dus waarom geen bowl met asperges? Leuk om gasten voor te zetten, maar ook heerlijk voor een bijzondere lunch.

Groene asperges recept

PRODUCTIE NATALIE PEETERS | FOTOGRAFIE WOUT HENDRICKX | RECEPTUUR LES FILLES ROUGES

Lunchgerecht voor 4 personen 
40 min.

Ingrediënten

  • 400 g fijne groene asperges
  • 150 g edamameboontjes, diepvries
  • 2 avocado’s
  • 1 limoen, geperst
  • 250 g (sushi)rijst
  • preischeutjes of andere jonge scheutjes

Voor de vis:

  • 350 g (heel verse) koolvis
  • 2 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el olijfolie
  • 1,5 tl sesamzaadjes peper

Bekijk hier hoe je de pokébowl maakt.

Double denim Mac ‘n’ Cheese – heerlijk comfortfood mét groene asperges

Zeg je Macaroni met ham en kaas, dan denk je niet direct aan groenten. Maar Alice Zaslavsky maakt een heerlijke variant van deze klassieker, met een hoofdrol voor asperges. Win-win als je het ons vraagt…

Groene asperges recept

CREDITS: TEKST ALICE ZASLAVSKI | FOTO’S BEN DEARNLEY

Double denim Mac ‘n’ Cheese
Hoofdgerecht | 4 personen

Ingrediënten

  • 500 g macaroni (of groene pasta)
  • 3-4 bosjes asperges, ongeveer 600 g in totaal
  • 1⁄2 bloemkool, met bladeren
  • 100 g boter
  • 300 g Comté (of gruyère of cheddar), geraspt
  • 250 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • olijfolie, om te besprenkelen
  • Bonus beurre noisette
  • 80 g boter
  • 1 handvol rauwe of geroosterde hazelnoten

Bekijk hier hoe je het recept maakt.

Sappige asperges van de grill met amandelsaus

Klassieke asperges met boter, ham en ei zijn heerlijk. Maar voor wie eens iets anders wil proberen, is dit recept met gegrilde asperges en amandelsaus een echte aanrader!

RECEPT EN TEKST: DOSIA BREWER | FOTOGRAFIE: ERIK VAN LOKVEN | STYLING: JET KRINGS | BEREIDING: YVONNE JIMMINK

Voorgerecht of bijgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ± 30 min.

Ingrediënten

  • 125 g blanke amandelen
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ bosje peterselie, grof gehakt + extra om te garneren
  • ½ beschuitje
  • 75 ml koolzaadolie + 1 el voor de asperges
  • versgemalen peper
  • zout
  • sap en zeste van ½ goed schoongeboende citroen
  • 500 g witte asperges

Bekijk hier het recept.

Salade van aardbei en asperge

Een heerlijk recept van de Vlaamse Leentje Speybroeck uit haar boek ‘Kook het seizoen’. Deze salade van aardbeien en asperges is een echt voorproefje van de lente. De frisse aardbeien in combinatie met de eerste groene lenteblaadjes en natuurlijk de asperges. Wij zijn fan! Bekijk hier het recept.

4. Quiche met ei, kaas en asperges

Serveer als voorgerecht, lunch of maaltijd; deze quiche is altijd een goed idee! Zo ook deze heerlijke variant met asperges.

FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR PRODUCTIE EN STYLING PAULA SCHOUTENFOODSTYLING YVONNE JIMMINK RECEPTUUR DOSIA BREWER

Voorgerecht voor ± 6 personen, hoofdgerecht voor 4 personen

Bereiden ± 40 min. / oventijd ± 50 min.

Ingrediënten

  • 175 g bloem
  • 100 g koude boter, in blokjes + extra om in te vetten
  • 6 eidooiers
  • ¼ tl zout
  • 6 asperges, geschild
  • 150 ml crème fraîche
  • 150 ml slagroom
  • 1 tl karwijzaad, gevijzeld
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt + extra geschaafd om te serveren
  • Zout
  • Versgemalen peper

Ook nodig: quichevorm of lage ovenschaal van 22 x 22 cm, ingevet en bekleed met bakpapier.

Wij zijn fan en delen hier het recept met jullie. Smakelijk!

Inspiratie recepten

Wij houden van lekker eten. En daarom verzamelen wij de lekkerste recepten, hoofdgerechten, desserts, ontbijtjes en heerlijke baksels. Hier vind je een overzicht van de recepten die wij uitkozen.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Recepten