Met een warm ontbijt begint de dag altijd goed. Deze kruidige pompoenwafels met ahornsiroop staan bij ons zeker op het menu.
Zoet |Ontbijt voor 4 personen
Ingrediënten:
- 1 pompoen of 225 gram pompoenpuree
- 4 eetlepels boter
- 225 gram zelfrijzend bakmeel
- 1⁄2 theelepel kaneel
- 1⁄2 theelepel gember
- snufje zout
- 2 eieren
- 40 gram lichtbruine basterdsuiker
- 3 1⁄2 deciliter melk
- ahornsiroop om te serveren
Bereiding:
- Schil de pompoen en snijd hem doormidden. Verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Kook de pompoen in circa 15 minuten in een klein laagje water gaar. Giet af en pureer het vruchtvlees. Laat de puree afkoelen.
- Smelt de boter in een pannetje.
- Meng het bakmeel met de kaneel, de gember en het zout.
- Klop de eieren met 225 gram pompoenpuree, de suiker, melk en boter. Schep er het bakmeelmengsel door en roer tot een beslag.
- Bak de wafels volgens de gebruiksaanwijzing van het wafelijzer.
CREDITS: Receptuur Dosia Brewer | Fotografie Rob van der Vet | Styling Jet Krings | Bereiding Yvonne Jimmink
BEELD: PIXABAY