Macadamia-hummus

seasons

4 oktober 2013

Macadamia hummus

Macadamia hummusDe dikke, ronde noten van de Macadamiaboom hebben een heerlijk romige structuur met 
een boterachtige smaak. Geen wonder, want macadamia’s bevatten van alle noten de meeste onverzadigde vettten. Heerlijk in zoet gebak en toetjes, in hartige gerechten of als nootje bij 
de borrel. Met hun dikke, stevige schil zijn het de hardste noten om te kraken; ze worden dus meestal gepeld verkocht. De Macadamiaboom werd in 1857 in Australië ontdekt door John MacAdam. Tegenwoordig wordt de boom vooral gekweekt op het warme Noordereiland van Nieuw-Zeeland. In de lente bloeit de hoge boom met wit-roze bloemtrossen. In het najaar 
zijn de noten rijp en worden ze met de hand geplukt. Macadamia-hummus Voor circa 500 gram Ingrediënten: – 1 rode peper – 100 gram macadamianoten – 400 gram kikkererwten – 2 eetlepels olijfolie – 2 eetlepels citroensap – 1 geperste teen knoflook – grof zeezout – 1 theelepel komijnpoeder versgemalen – peper toastjes, crackers en puntpaprika’s om mee te serveren Bereiding • Snijd het pepertje in ringen. • Verwijder eventueel de zaadjes en de zaadlijstjes voor wat minder pit. • Maal ze met de rest van de ingrediënten en 2 eetlepels water grof. Er moeten nog kleine stukjes noot in blijven. • Doe er eventueel wat extra water of citroensap bij als het mengsel te droog is. • Serveer op lekkere toastjes of crackertjes, of geef er stukjes puntpaprika bij om mee te dippen. Tekst en recepten Dosia Brewer Fotografie recept Rob van der Vet Styling Jet Krings Bereiding Yvonne Jimmink

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overige recepten