Bijgerecht of lunchgerecht voor 4 personen
- 1 grote bos radijsjes
- 2 takjes platte peterselie
- 1 blaadje munt
- 5 eetlepels olijfolie extra vergine
- rasp van ¼ citroen
- 1 eetlepel citroensap
- zout, versgemalen peper
- 1 zakje veldsla
- 100 gram harde geitenkaas, in dunne plakjes
Maak de radijsjes schoon en schaaf ze met een kaasschaaf of mandoline in flinterdunne schijfjes. Hak de peterselie en de munt fijn. Schep de radijsjes, peterselie, munt en olijfolie door elkaar en laat afgedekt in de koelkast circa 24 uur marineren. Giet de radijsjes af. Meng het vocht met de citroenrasp en het citroensap, zout en versgemalen peper. Schep de dressing door de veldsla. Verdeel de radijsjes en de geitenkaas over de sla. Serveer met geroosterd brood.