Niet alleen leuk om op tafel te zetten, maar ook nog eens heel erg lekker, deze gesuikerde pruimenlinten.
Gesuikerde pruimenlinten Voor ± 30 linten | ± 30 min. + oventijd 6-8 uur
Ingrediënten
- 2 kg paars/blauwe pruimen (bijv. Betuwse kwets)
- 115 g suiker + extra om de linten. ermee te bestrooien
- (zaadjes van 1 vanillestokje)

Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de pruimen doormidden en verwijder de pit.
- Leg ze met de snijkant naar boven op een bakblik en bak ze in ± 20 min. gaar. Controleer regelmatig. Ze moeten niet verbranden.
- Pureer de pruimen met de suiker en eventueel de vanille.
- Bekleed 2 of 3 bakblikken ruim met plasticfolie. Laat het folie goed ruim over de rand hangen.
- Giet er een laag van ongeveer 1⁄2 cm van de pruimenpuree in.
- Schakel de oven terug naar 60°C en laat de pruimen lang- zaam in 6-8 uur drogen. Heel sappige pruimen hebben nog langer nodig. Ze moeten niet meer plakkerig zijn. Laat ze anders nog langer in de oven.
- Neem uit de oven en laat afkoelen.
- Bestrooi aan beide kanten met suiker, snijd in linten van ± 1-2 cm breed en rol op.
FOTOGRAFIE SIGURD KRANENDONCK | STYLING MARJOLEIN VONK | RECEPT DOSIA BREWER | BEREIDING YVONNE JIMMINK