5x planten die muggen afstoten

Linde Verhulst

02-06-2018 06:08:24

Naast onze diervriendelijke anti-muggen kaars bestaat er ook nog een andere manier om muggen weg te houden, namelijk: planten! Wij zetten ze voor je op een rij.

Lavendel

De lavendel geeft een kalmerende geur af. Dankzij die geur is de plant een ideale muggenafweerder. Deze werkt ook goed voor in de slaapkamer. Zet een potje lavendel naast je raam. Dit zal zowel de muggen afweren als jou een rustgevend gevoel geven.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Christian (@mookiee_photography) op

Citronellaplant

Citronella is het meest voorkomend ingrediënt in mugafstotende producten. Weinig weten dan ook dat het eigenlijk een plant is. Het lijk op gras en groeit heel gemakkelijk, het kan wel tot anderhalve meter hoog worden. Het verspreidt een erg sterke, maar frisse geur.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tara S (@treatsbytara) op

Citroenmelisse

Citroenmelisse is familie van de munt en is een vast plant die sterk naar citroen ruikt. Je hebt weinig werk aan deze plant. De plant wordt ongeveer een halve meter hoog en kan goed tegen droogte en groeit zelfs in de schaduw. De plant weert niet alleen muggen af, maar je kunt er ook thee van maken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kim Nelissen- Moesmeisje (@moesmeisje) op

Polei

Polei is een plant die ongeveer 30 centimeter hoog wordt. Rond augustus verschijnt er een kleine paarse bloem aan. Polei weert muggen af, maar trekt een heleboel prachtige vlinders aan. De polei geurt heerlijk, het wordt zelfs verwerkt in wasmiddelen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ABC Organic Gardener Magazine (@organicgardenermag) op

Geranium

Er bestaan veel verschillende soorten geraniums. Ga in dit geval voor de citroengeranium, deze bladeren geven een heerlijke geur van citroen af. Plaats je pot met geraniums op je balkon of terras en de muggen zullen wegblijven. Geef de plant elke ochtend een klein beetje water en de plant houdt van zon!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ЛЮБИМАЯ ПЕЛАРГОНИЯ (@elena_pelarg) op

Lees ook…

PlantNet: de app die je helpt planten te herkennen 5x planten tegen een droge huid 7x makkelijke planten om te verzorgen BEELD: PEXELS, INSTAGRAM

Nu in de winkel!

Meer Kamerplanten