DIY: kerstdecoraties uit de natuur

Anne Bonthuis

09-12-2017 01:01:51

kerstdecoraties

Kerstdecoraties hoeven niet ingewikkeld of overdadig te zijn. Met vondsten uit bos en tuin maak je zelf eenvoudig de mooiste subtiele versieringen om de hele feestmaand van te genieten. Kijk in S1-2018 voor 7 mooie diy’s, gemaakt door Nicoline Olsen en Filippa Asved, en wij verzamelden voor onze online lezers nog 5 verrassende en eenvoudige creaties! Zo heb je aan inspiratie geen gebrek.

Kerstboompjes van mos

Deze schattige kerstboompjes van mos maak je door oase in een punt te snijden en het mos erop te spelden. Of het mos met ijzerdraad vast te wikkelen. Op deze manier houd je het mos langer groen. Deze leuke tip komt van Woontrendz.

Kerstboompjes van dennenappels

Je maakt dit boompje van dennenappels heel eenvoudig door een piepschuimen kegelvorm te beplakken met bruin dik papier of buigbaar karton. Lijm vervolgens de dennenappels met het lijmpistool op het karton. Doe de grote dennenappels onderaan en de kleinere bovenaan. Je hoeft je niet druk te maken om eventuele gaten, die kun je opvullen met mini-dennenappels of besjes of met minikerstballen. Bron: SugarandCharm.com.

Lampjes in vaas

Heel simpel, maar erg sfeervol: doe wat mos in een vaas en hang er een leuk snoer met kerstlampjes in, zoals deze sterren. Idee van: Trendspanarna.

Bloembol verpakt in mos

Wat een leuk idee! Verpak een paar bloembollen in mos, bind vast met touw of ijzerdraad en versier met bijvoorbeeld parels en decoratieve kerstboompjes. Bron: Welke.nl (Gerdien).

Bol met dennenappels

Bevestig dennenappels met ijzerdraad op een piepschuimbol. Voor een sneeuweffect smeer je de uiteinden in met lijm bestrooi je ze met soda of ander wit poeder. Gebruik het mooie decoratiestuk om ergens neer te leggen of op een bloempot te zetten. Bron: Welke.nl (Yvonne).

De nieuwste Seasons:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!

Meer Wonen