Varen langs de Kroatische kust: de reisinfo

Marloes Blom

31 July 2022

Prachtig was de reis die journalist Kat De Baerdemaeker maakte voor Seasons. Ze stapte aan boord van een traditionele tweemaster, de MS Sagena, en verkende enkele van de vele unieke Kroatische eilanden. Hier lees je haar reportage. Droom je zelf van zo’n reis? We hebben de informatie voor je op een rijtje gezet.

Mee op de MS Sagena?

De MS Sagena is een in traditionele stijl gebouwde tweemaster. Kleinschalig, milieubewust en met een uitstekende bemanning is het een prettige manier van reizen. Het 26 meter lange motorschip werd in 2007 geheel gerenoveerd met 8 kajuiten waarvan 4 bovendeks.

Alle hutten zijn voorzien van een douche en wastafel. Kies bij voorkeur voor een bovendekse cabine, deze zijn luchtiger, maar wel lawaaiiger wanneer het schip in een drukke haven aanmeert. Een airco houdt tijdens de zomer de temperatuur dragelijk, maar niemand zal je tegenhouden om ’s nachts aan dek onder de sterrenhemel te slapen.

boot Kroatië

Meer bootreizen in Kroatië

De cruise met de MS Sagena maakt deel uit van het Blue Cruise Croatia-programma van ID Riva Tours, specialist in Kroatische bootreizen. Er is een ruime keus, van actieve reizen en fietsvakanties tot familie-reizen. Er zijn verschillende trajecten, zowel in het noorden als in het zuidelijke deel van de Dalmatische eilanden met als vertrekhavens Rijeka, Zadar, Trogir en Dubrovnik. Seasons koos voor de Captain’s Route op de MS Sagena, een vaartraject waarbij de route een verrassing blijft. De drukste en toeristische plekken worden bij deze route vermeden. Meer weten? Kijk op idriva.com.

Vliegen naar Kroatië

Wij vlogen met Croatia Airlines via Zagreb naar Zadar, het vertrekpunt van onze 7-daagse rondreis. Deze betrouwbare lowcostmaatschappij biedt dagelijks vluchten aan vanuit Amsterdam en Brussel en verzekert uitstekende verbindingen. croatiaairlines.com

CREDITS: TEKST EN FOTOGRAFIE KAT DE BAERDEMAEKER


Gratis voor jouMeer Overig